220712 Slevica P3680 13:15:57

Po sekundarni terapiji v Kižlovki naprej na primarno. Ko končam, pa že čaka Erzov poziv na zbor ob 12.30 pri ŠPH.

Uspem priti celo pravočasno in se prevekslam v letalno opremo, medtem, ko čakamo še Milana (Erzo, Mojca in šofer Dule). Vseh pet se nas stlači v LCja in na start Slevica.Tu nas že čaka Pojetov Jožev v popolni pripravljenosti (je še vedno v svojem neodvisnem prevozu, da vzdržuje stanje samoizolacije…). Piha lepo gor, občasno veter usahne.

Postavimo še ostali in v luft: Jože, Erzo, Milan in potem že jaz. Hrbtno potegnem ravno ob lepem vetriču gor, tako da me takoj dvigne in kar drži do spodnjega preloma, pred katerim vrtijo in nabirajo prvi trije. Ker sem v tangicah z Rookom2 ML, raje poskusim desno in me sprva lepo drži in celo rahlo dviguje, pod startom Koreno pa se mi vdre in obrnem. Nazaj me spet malo dvigne, vendar sem prehiter za lepo vrtenje, zato zapeljem malo bolj ven v naslednje dviganje, kjer “poskušam” zavrteti. Pa sem očitno preširok/prehiter, saj padem iz dviganja in zacurim. Zapeljem se ven in ob nekaj termičnih butanjih zapeljem čez Horjul na pristanek, kjer ravno parkira svoj motor Cilenškov Gregor, ki bo odpešačil gor.

Zoranov let

Nekaj naprej čez griček pristane Mojca.

Mojčin let

Erzo in Milan kar še nekaj časa vrtita in jadrata, da med tem počasi pospravim in se mi na pristanku pridruži še Dule z LCjem. Erzo se javi od šole, kjer sta pristala z Milanom.

Erzov let

Koc (K. Andrej) : Če otrok ni v šoli steber ne dela! [12.7.2022 17:40]

Milanov prvi let (včerajšnji in današnji drugi so zgolj “testni in trenig” leti, ki baje niso namenjeni objavi 🙂 )

Andrej Erznožnik : Edini, se razume, grebenski let, od skupno šestih v dveh dneh, ki je vreden objave [12.7.2022 15:08]

Odločita se še za en polet, medtem, ko se Mojca in jaz ponavljanju odpoveva. Dule ju gre iskati z Erzovim avtom od Petrola (kamor ga dostavim z LCjem in kjer je Erzo parkiral svoj sveže natankani avto, da je pripravljen za dolge logistične relacije…) in ju zapelje gor, jaz pa nazaj k ŠPH delati družbo Mojci v opazovanju letalske scene iz udobnih ležalnikov pred bifejem.

Jože je še kar v luftu in se vrača iz smeri Samotorce, da na koncu toplanda.

Jožetov let

Jože Poje : Tako daleč, da gre še nazaj. In oprema samo v avto… [12.7.2022 15:52]

Pred startom Koreno se v luftu pojavi Gregor, ki nekaj časa jadra pristane pri ŠPH in se nama pridruži.

Gregorjev let

Končno sta v zraku tudi Erzo in čez kar nekaj časa še Milan, ki pred temnimi oblaki, ki so enkrat tu, drugič tam jadrata še nekaj časa. Preden pristaneta, se nam pridruži še Dule.

Erzov drugi let

Andrej Erznožnik : V temi, ko 1km stran rahlo dežuje [12.7.2022 15:01]

Na koncu pa še vsi skupaj pomodrujemo v ležalnikih ob radlerju in pivu…