220719 Grmada P3690 16:13:12

Po primarni terapiji se z Jeanom in Megom dogovorimo za Grmado (Planinsko goro). Hoje na Zavrh (kamor se organizirajo ostali) mi je počasi že dovolj po tej vročini s težko robo in želim si spremembe (na Grmado pa se pripeljemo na start…), sploh pa je izrazit JV.

Ob 14.15 se pri Balah z Jeanom naloživa k Megu in gor na start. Piha idealno gor po startu, res pa da z občasnimi močnejšimi sunki ali prekinitvami. Prvi potegne Jean in lepo odleti in nabere in nama kmalu izgine iz vidnega polja…

Meni pa asistira Mega. In se res nagara, saj mi 4x razgrinja padalo in pobira s tal, ko se po neuspešnem dvigu zvalim na tla – enostavni nimam še prave moči in ravnotežja in usklajenosti s težko robo na tem ravnem travniku. Končno pravočasno ustavim padalo, po obratu pa me kar vzame s tal in dviguje “v višave”. Za mano odleti še Mega.

Ker moram biti pod večer pravočasno v LJU, nimam namena nikamor, le jadrati tu naokoli vsaj 1h. Generalnega vetra ni veliko, je pa močna termika, ki naredi kar dinamično letenje.

Po napolnjeni uri se odpravim na pristanek, pa moram še kar nekaj minut jadrati, da se spravim na tla.

Zoranov let

Mega pristane malo za mano.

Megov let

Pospraviva in z LCjem gor po Megov avto in razlaz.