220725 Slivnica P3699 16:09:31

Ko se slišiva z Milanom, sva si enotna, da je za zaresno letenje danes najboljša izbira Slivnica, saj bo veter kmalu z V, JV obrnil na JZ (okoli 13 h). Ker je tudi Slejkov Tom neodvisno prišel do istega predloga, razpišem zbor ob 13h na Vrhniki, oziroma 13.30 na Petrolu Cerknica. Berto me pokliče, naj se ustavim na Vrhniki in pridružim njemu (z USA prijateljem Milanom); vsi ostali pridejo v Cerknico.

Kljub 1/2 h predčasnemu odhodu iz LJU pridem na Vrhniko z 2 min. zamudo, saj so med Kozarjami in Vrhniko standardni zastoji danes še bolj “zastojni”. K njima v avto in v Cerknico na Petrol, kjer že čakajo Mega, Milan in Dušan. Sam z robo k njim v Megov avto, Berto z USA Milanom pa k Tomu in Urši, ko prideta.

Na startu piha idealno gor in takoj začnemo postavljati. Veter seveda začne takoj nagajati. Najprej občasno poneha, potem pihne tudi dol po startu in že smo v čakalnem mode-u.

Tom uspe startati in takoj navije v višave. Sam poskušam izkoristiti šibko spremembo po griču gor, pa padala še nad sebe ne morem dvigniti (danes mi asistirata Urša in Berto = ponovno postavita sesuto padalo – hvala obema, saj bi brez njiju v peklenski vročini izdihnil že po prvem neuspelem dvigu).

Potem uspe odleteti Megu (in seveda hitro navije v višave). Kmalu je že napolnjena ura čakanja na prav smer vetra, ki pa ga je vedno manj, vedno več pa sunkov z V, SV ali S. Potem uspe odleteti Milanu in malo za njim še Dušanu, medtem ko meni prestavi Berto tretjič sesuto padalo niže na polico proti Z.

Urša naenkrat zavpije, in ob pogledu pred start vidimo jadrajoča Milana in Dušana, pri čemer Dušan pada skoraj v prostem padu z zaklofanim padalom in ga premetava naprej in nazaj (padalo pa v obratni smeri). Zaklofana stran se mu odpre, pa zapre druga in še enkrat tako, preden se vse skupaj stabilizira in spet zajadra…

Trenutek za tem po startu završi veter od SV po pobočju dol, da se Berto vrže na moje padalo, da ga ne zarola in dvigne s tal (če je bil to dust devil, je bil ogromen…). Vsaj minuto traja, da se veter umiri. Na start sta prišla tudi Mlakarjev Miha in Lapajnetov Borut, ki opazujeta situacijo. Piš se končno umiri in zapiha šibek Z. Po vsem videnem se Urša odloči, da bo pospravila, jaz pa takrat hrbtno potegnem, lepo dvignem padalo in po obratu odetim.

Najprej iščem ob pobočju, pa pod kočo, pa samo tonem. Ko se mi že zdi, da bom scuril se usmerim bolj ven v smeri Petrola in dobim neko razbito šibko dviganje, začnem nabirati m po m in višje kot gre, močnejše postaja dviganje. Včasih me kar na mestu dvigne po liftu gor (piska mi tudi 6+) in že sem čez 2000. Ker me zauga pod temno bazo, zapeljem na stran ven proti Blokam, pa še vedno piska. Želim si sicer proti Borovnici (in na Vrhniko), vendar v tisto smer s te višine vidim samo vse zabasano in temne baze , kot je ta nad mano. Zato naprej proti Blokam, da je dviganja pri 2342 končno konec, ko pridem na plavo (in nisem štrafnjen 🙂 ).

Sedaj pa gre samo še počasi dol. Usmerim se bolj proti SV, v upanju, da bom na gričih v smeri Rašice kaj pobral. Nad Sv.Primožem imam samo še 1300 in razen šibkih piskov ne najdem nič. Naslonim se še na Veliki Osolnik s 1000 in drgnem in iščem in vztrajam še 15min, ko se dokončno predam in scurim v Dolščakih.

Zoranov let

Stane Bajt : Dobro da te ni zaugnlo na 3000.  [25.7.2022 16:43] Zoran Gaborovič : Saj sem stran bežal 😜 [25.7.2022 17:29] Rajko Sila : Je vedelo točno kdaj mora spustiti, da let ni rdeč.  [25.7.2022 21:22]

Dušan pove, da je pristal v Preserjih in da mu ni bilo luštno in da bi se najraje oglasil pri Pojetovem Jožetu, pa je ta žal na dopustu…

Dušanov let

Komentar leta: Lepo je v zraku,a danes sem prav zavidal prizemljenim. Let je še najbolj spominjal na borbo v ringu s premočnim nasprotnikom. [25.7.2022 16:05] Samo Ferbec : Alora, je pa torej že bolje sedet pr peru in te gledat kako curiš dol na barje..😁🍻 [25.7.2022 16:13] Andrej Erznožnik : Nikoli in nikdar ni bolje bit na piru spod ko kdo leti. Izjema so tisti ki ne letijo in tisti ki so NEHALI letet! [25.7.2022 16:50] Samo Ferbec : ..Erzo, ne kvasi neumnosti,da te slučajno kdaj ne pozabim kje pobrat…😄🍻 [25.7.2022 18:54]

In da ima zase in za Milana že rešeno logistiko do Rakitne v podobi Marjana. Milan je potegnil do Bistre (in mu tudi ni bilo luštno…).

Milanov let

Komentar leta: Divje. [25.7.2022 16:24] Urban Jernejčič : Car! [25.7.2022 20:04] Roman Debevec : Bravo, divji mož! Z mojega zornega kota (moja njiva krompirja) je blo vidit, kod da bi šel na Zavrh pristajat… [25.7.2022 22:51]

Torej v redu, da nisem rinil v tisto smer, saj se meni zdi, da sem bil okoli Slivnice že v hujših razmerah, kot danes na svoji špuri.

Tom je odpeljal praktično do doma.

Tomov let

Mega pa dejansko.

Megov let

Stane Bajt : Za moj okus je preveč dobrega. [25.7.2022 16:45] Andrej Erznožnik : Direkt na južno [25.7.2022 16:48] Aleš Pirš : Danes so se razbežal k tapravi partizani vsak na svojo stran  [25.7.2022 17:35] Urban Jernejčič : Bravo Stane! [25.7.2022 20:04]

Urša in Berto nista startala in sta šla z vrha v reševanje logistike – Urša proti domu, Berto (in USA Milan) pa po mene v Trubarjevo Rašico.

Ko pridemo nazaj v Cerknico, odpeljem(o) še avto Megu na Unec, potem me Berto spravi še enkrat nazaj v Cerknico, da odpeljem Milanu njegov avto na službeno mesto na Rakitno, kjer ravno zaključuje svojo 2/2 šihta. In me zapelje na Vrhniko, da končno sedem v LCja.

Še vizualizacija naših letov: