220809 Kižlovka P3716 08:07:25

Spet dan brez inverzije z odlično sondažo od spodaj gor in močnim napovedanim SV, V in že (še) močno burjo na Primorskem. Vevški dimi pokonci in (še) sveže, ko peljem v Kižlovko. Po dolgem času zapeljem do konca koruze in po desni gor na Novo lokacijo.

Vetra nobenega, se pa občasno hlad zliva po pobočju dol ali z leve (gor pa kvečejmu občasna 0). Kljub temu postavim, se hrbtno vpnem in počakam (na 0). Potegnem na vso moč, pa padalo komaj leze gor, po obratu pa (kljub potiskanju) le malo zamahedra nad mano in omahne v stran (prepoložno zame za 0…). Naberem in čez travnik na Staro.

Tu podobna situacija. Počakam na 0 in potegnem in padalo po šolsko spravim gor (saj je tu naklonina večja), po obratu pa speljem po 3 korakih. Lepo drži nad koruzo in po putru do kolovoza (kjer pa mi hlad prihaja od zadaj, ko sesujem padalo na golfplac).

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Pride mimo znanec domačin – lovec s psom, ki pove, da je takšna suša, da še ribe hodijo po travi (in mi pokaže sliko 20cm ribe (!) na travniku više iz doline, blizu presušenega potoka). Morda je hotela peš v Ljubljanico, pa ji ni zneslo, še pravi in se posloviva…