220819 Kižlovka P3728 07:32:09

Včeraj popoldne je razsajal orkan po SLO in predvsem v LJU kotlini lomil drevesa in odkrival strehe. Takrat na koncu še ploha, ki pa ni naredila dosti moče…

Ponoči in v jutranjih urah še nekaj sunkov vetra z dežjem. Ob 6h pa dežja ni več (in tudi orkanskega vetra ni zaslediti) in se hitro spravim proti Kižlovki (saj je napoved neviht in 100km sunkov vetra podaljšana tudi na danes). Očitno je veter lomil tudi drogove s telefonskimi in električnimi kabli, kot kaže okolica na poti proti Sostremu.

V dolinici pa presenečenje (na katerega res nisem pomislil). Veter je podrl staro jablano ob (suhi) strugi – kolovozu, po katerem se vsak dan vozim v dolinico. Na srečo le na del kolovoza, tako da z LCjem porinem naprej. Malo hrešči in škrta (ne vem ali lomeče se veje, ali mi trga karoserijo…) in se prebijem skozi in skozi gozdiček v dolinico. Ustavim in si naložim robo in … v rahlem rosenju… po levi na Staro lokacijo.

V glavnem rahlo piha po pobočju dol, enkrat tudi močno prbije in zašumi (še koruza spodaj…). Postavim in se vpnem za naprej v (že) vlažno padalo. Ko pride neka nulca, zalaufam, pa padalo samo zaostaja za mano in prekinem.

Ponovno postavljanje v mokroto trave jutranjega dežja. Rosenje ponehalo. Sunkov vetra ni več, še vedno pa je tendenca od zadaj. Ko je spet nula, zalaufam na vso moč in padalo lepo pride nad mene in speljem. In potem čutim, da me veter pospešeno nosi od zadaj in drži, drži, presenetljivo daleč in nizko nad tlemi še malo čez kolovoz.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Na poti iz doline že manj hrešči in škrta, saj je del vejevja že polomljen…