220825 Kižlovka P3735 09:50:41 in P3736 10:39:40

Spet je danes vse pokrito, ko se peljem v Kižlovko (in takša je tudi napoved za ves dan ob močnejšem SV više gori). Tik nad tlemi slaba sondaža, vevški dimi pokonci in v dolinici rahel veterček po dolini gor.

Po levi na Staro lokacijo, kjer pa danes piha enakomerno šibko po hribu gor. Podaljšam na Novo in postavim. Ob rahlem vetru lepo dvignem Rook2 in po obratu me, po nekaj korakih po položnem pobočju, vzame. Še en poskokec pred prelomom in ostro desno. Drži me do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z Nove lokacije

Ker so bili tako enakomerni veterni pogoji, kot že dolgo ne, se odločim, da bom prezračil in primerjal še dve padali (M24 in Run&Fly).

Vzamem Kimfly M24 (ki ga že dolgo nisem imel raztegnjenega) in še enkrat gor. Sedaj se ustavim na Stari lokaciji, potegnem padalo iz vreče in ga razgrnem. Malo moram še štrikce razplesti, potem poravnam lahek (še lepo) šumeči material in se vpnem hrbtno. Vetrič podoben kot prej, nežno po griču gor.

Potegnem, M24 gre z lahkoto gor, vendar je po obratu kar nekam ohlapen in noče držati, zato prekinem. Še enkrat postavim in ponovim vajo. Sedaj se malo lepše napihne, tako da me po obratu takoj vzame in še rahlo dvigne, pa močno spusti in nizko nad tlemi skoraj do kolovoza.

Zoranova dodatna terapija (Kimfly M24) s Stare lokacije

Medtem so se oblaki raztopili in v dolinici je sedaj že močno sonce in zatohlo vlažno vroče. Padalo lepo pospravim in odnesem v LCja. Med krajšim počitkom (= tel.pogovorom o morebitnih današnjih planih za zaresno letenje) pa so sunki vetra vedno močnejši in občasno drevesa kar zares zašumijo (sonce je res zelo na hitro razbudilo termiko/veter).

Pripravljen še z Run&Fly opremo malo počakam. Ker pa so sunki po dolini vedno močnejši in koruzo občasno kar poravnajo v eno ali drugo smer, pospravim robo, saj pogoji niti slučajno niso več primerljivi s prejšnjima poskokoma…