220902 Grmada P3750 16:48:08

Potem se začnem dogovarjati za zaresno letenje. Eni so šli že pred mojo primarno in sekundarno zasedenostjo na Smuk, drugi se dogovarjajo za Zavrh. Tretji pa vabijo na Planino na popoldansko Grmado. In se odločim za to varianto, ki mi je, kljub daljši vožnji in neugodnemu startu, bolj simpatična (saj se pripeljemo na start 🙂 ).

Seveda je spet zastoj na AC na Kozarjah, kar mi vzame dodatnih 20min in sem pri Balah šele okoli 15h. Mega že čaka, Jean pride malo kasneje. K Megu v avto in gor. Med potjo vidimo padalca v zraku, na startu pa Emilov avto, lastnik pa visoko nad nami vrti pod bazami.

Takoj se začnemo pripravljati ob občasnih močnejših sunkih vetra, ki piha idealno po startu gor (JV). Od spodaj pripešačita še Kurnikova Ana in Jure, H je za njima, zdaj pa še F. Nekaj kasneje pridejo pa še napovedani Idrci.

Prvi v luft Jean. Mega mi raztegne padalo, tako da potegnem takoj, ko se zbašem v težko opremo (in zaradi “naglice” še pozabim vklopiti FM in sledenje na telefonu…). Lepo dvignem, po obratu pa me kar sredi koraka dvigne s tal in odlifta nad greben.

Najprej drajsam okoli starta sem in tja, občasno malo podaljšam na eno ali drugo stran okoli roba, da se počasi polni ura. Ko grem bolj ven pred start, pa dviganja kar zmanjka in postane tudi malo zgonjeno, da se spet umaknem na greben. Ostali so razsuti okoli po nebu, bolj zadaj in tudi daleč spredaj.

Ko se približuje polna ura se zapeljem ven, dokler bo šlo, preden pristanem. Pa začne zunaj še lepše dvigovati, da pridem čez polovico Planinskega polja s 1200 (sem mislil, da sem že pri AC 🙁 ), preden obrnem nazaj in še po kar nekaj vjuganja končno le pristanem na uradnem.

Zoranov let

Idealno popoldansko jadranje na dinamiki (in tudi nekaj termike…). Mega pristane zraven mene nekaj minut za mano.

Megov let

Emil pa pripešači, ko se spravljava proti LCju.

Emilov let

Jean se javi izpod Strmice, kjer ga poberemo na poti gor rešiti avte.

Jeanov let

Ana in Jure sta pristala pri pokopališču ob sojem avtu.

Anin let
Jurijev let

Ko pridemo gor, Mlakarjev Miha ravno zlaga po toplandu.

Mihov let

Lapajnetov Borut pa je tudi že spodaj, na tleh.

Borutov let

Novakov Kristjan pa še drajsa po luftu, ko se ostali poslovimo.

Kristjanov let