220911 Koreno P3761 14:06:11

Za zaresno letenje se večinoma dogovarjajo za Lijak, kamor me ne vleče, čeprav je povsod izven LJU kotline šajba. Vendar tudi tu sonce topi meglo/oblačnost in že na polno sije, ko Pojetov Jože objavi Koreno ob 13.20, kar potrdim.

Prvotno je bil tudi Milan za, vendar pride pred ŠPH ob uri le Jože, ki se hitro rinfuzo (še od včeraj) naloži v LCja. S sabo imava dva “sekundanta” (Alenka in Conny). Ustavimo se kar na Korenu, saj je malo vetra (na momente je pokrito z bazicami) občasno pa dahne tudi gor.

Hitro postaviva med jatami mušic (ogromne jate teh mušic so potrjene na priloženem filmčku in so bile opazne že med vso vožnjo iz LJU…) in med tem sonce prbije spet na polno in tudi veter po pobočju gor lepo naraste. Jože pravi, da bo še malo počakal, da bo več termike.

Sam pa hrbtno potegnem in takoj speljem

Najprej me požira, ko pridem ven pred pobočje pa začne dvigovati gor. Zavijem levo, pa dviguje le do Slevice, potem pa spet močno spusti. Zavijem raje ven in na nekaj termičnih mehurjih do ŠPH.

Zoranov let

Zraven mene je na tleh nov padalec Lin (ki je malo pred nami ob svoji logistični podpori) odletel s Slevice.

Ko pospravljam, je LC tudi že dol, Jože pa kljub začetnemu čakanju na termiko, le malo bolj na široko pojadra in kljub vmesni borbi kmalu pristane med glavno cesto in ŠPH.

Jožetov let

Še malo druženja v bifejčku in razlaz, ko začne deževati, saj se je vmes vse zaprlo s temnimi bazami.