220912 Slivnica P3763 14:18:40

Okoli 12h se sprostim za letalsko akcijo in odšibam proti Cerknici, kjer me bo počakal (tudi zapozneli) Mega. Ostali so šli na Slivnico že uro prej in še prej. Eni na H&F, drugi normalno…

In spet zastoj v Kozarjah vzame dodatne 1/2h, tako da se Mega pri Pumpi že pošteno načaka. V zraku še ne vidiva nobenega (?), saj je vse še dokaj pokrito. K njemu v avto in gor. Pri zadnjem ovinku zagledava padala v luftu (so tudi ostali kar nekaj časa čakali, da se pokrito nebo odpre), kar je pridno dokumetiral Gracarjev Jože tukaj.

Na startu naju pričaka Gracarjev Jože, ki odleti med najinim postavljanjem. Ker je večina vetra (ki od skoraj nič ob prihodu, do kar močnega 5/8 med postavljanjem) piha bolj od Z, tudi sam postavim spodaj na platojčku. Zunaj nad poljem vidiva Primčevega Andreja, ki pristaja, pa ga kar drži in visi kot salama (prej ga je celo rikvercalo), da končno le počasi pride na tla daleč zunaj.

Andrejev let

Andrej Primc : Letenje nad meandri Cerkniškega jezera – a je sploh kaj lepšega? [12.9.2022 13:51]

Tudi Gracarjev Jože pristaja proti Grahovemu, še predno odletiva.

Gracarjev let

Mega mi pomaga postaviti. Prvi dvig je neuspešen, v drugo pa le nekako speljem, čeprav sem se že skoraj videl na v grmovju (po obratu me najprej lepo dvigne za kakšen m ali dva, pa spusti na tla, pa še korak, pa spet butne gor v luft in potem še par korakov že čisto dol v pobočju proti grmovju…).

Komaj rinem na desno pod kočo ob guncanju gor in dol. Ko zrinem do pašnika le dobim neko malo manj zbutano dviganje, da se spajsam do 1300, potem pa spet nič (pa močan zanos nazaj čez vrh). Mega rine kar naprej po grebenu v smeri Cerknice in tudi meni se zdi, da bo tam moralo biti lepše dviganje.

Ko pa počasi končno le pririneva na Z rob slemena, pa tu ni nič in samo še žalostno scuriva k pumpi.

Zoranov let
Megov let

Ko pospravljava, zraven naju pristaneta Sušev Primož in Slejkov Tom.

Tomov let

Pojetov Jože je odletel do Velike Račne.

Jožetov let

Milan je stopil na tla proti koncu Bloške planote.

Milanov let

Milan Velkavrh : Vse mi je pokril pa se nisem mogu in znal več rešit. Drugač pa krasen dan. [12.9.2022 14:31]

Erzo pa potegnil daleč, vse do Mirne.

Erzov let

Komentar leta: Res ni pravice – Kalimero, vedno isto 20 km plava luknja med Dobrepoljem in prvimi naslednjimi bazami v Tihaboju ali na Lisci. Gospod Z pa v enem zamahu lepo po bazah. [12.9.2022 17:07] Boštjan Zagorc : Dons me pa ni doma. Da bi te pršu puj👍👌pobazahznavsak [12.9.2022 16:24] Damjan Čretnik : Vidva z Zagi st. bi morala povezat tracke [12.9.2022 16:29] Jurij Kurnik : Bravo! [12.9.2022 16:47]