220917 Kižlovka P3768 14:24:48

Za čez dan napovedan dež, proti večeru postopno izboljšanje (sicer burja in SV, v SV SLO manj). Ves dopoldan še uliva, po poldnevu pa celo poneha. Nekaj časa čakam in ker so luže mirne, v stanovanju naberem posušeni padali in se spravim v LCja. Ko zalaufam mašino, pa se spet ulije (radarska itak kaže ves čas dež čez vso SLO).

Še za 1 uro se umirim, potem pa dež postopno spet poneha in se odpeljem v Kižlovko. vetrobransko steklo ves čas čisto, brez kapljic (razen kar jih nabija s haube), številne luže spokojno gladke. Kolovoz zalit do roba (vendar potok ni več blatno rjav, ampak le moten).

Zaradi varnosti parkiram tik pod hribom na desni strani in vzamem posušeno coto (Rook2 Pirš lahko počasi prekvalificiram v coto, saj je že takoj vlažna in mehka, čeprav je bila doma lepo posušena). Mokrota in blato poševno čez pobočje (ampak spodaj, na dnu dolinice, je pa močvirje in temu se s to varianto izognem 🙂 ).

Na Stari previdno razgrnem po mokri travi in blatu, vendar padalo ne popivna vse preostale mokrote. Rahlo diha po hribu dol, po okoliških pobočjih se vlečejo (po)deževne meglice. Vpnem se za naprej in malo počakam.

Pa je hlad v vrat ves čas konstanten, zato v nekem nedoločnem trenutku zalaufam in potegnem. Padalo gre lepo leno gor, na prelomu je nad mano in speljem. Po putru me nese nad poljem in močvirjem skoraj do kolovza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Današnji dan ni primerjave z včerašnjim…