220920 Slevica P3772 13:28:14

Po Kižlovki pa na primarno terapijo. Ko končam, vidim, da so se prvotne idjeje o današnjem zaresnem letenju na Zavrhu spremenile v zbor pri ŠPH ob 13h. Ker sem relativno blizu, iz Šentvida samo potegnem čez Podutik in sem še pred zborno uro pri ŠPH, da se v miru prestavim v letalne cote. Pa še kar v tangice, pripnem rezervo in s padalom v v vreči v rokah pričakam ostale (no Milan je tudi že bil ob mojem prihodu tukaj zaradi predhodnih opravkov). Potrebuješev Andrej odpre prtljažnih svojega kombija in ko prideta še Pojetov Jože in Prodanov Berto, smo sklepčni in gasa gor.

Na Slevici ob prihodu ravno lepo (močno) piha (termika), med postavljanjem pa se tudi čisto umiri (kljub generalnemu S pa že debelo uro postaja javlja JV…).

Seveda sem naštiman prvi in kljub neuspelem prvem hrbtnem dvigu (zataknjeni štrikci za tečne rože, Andrej mi hitro reši zadevo – hvala Andrej), odletim prvi v drugem poskusu.

Najprej močno spusti na spodnji travnik, potem pa me na robu sprejme termika in dvigne na nivo starta. Še zavrtim v dviganju in se odpeljem bolj ven – še vedno v rahlem dviganju. Ker se mi mudi za naprejšnje obveznosti, nameravam samo dol in peljem v ravni črti ven. Pa tako lepo drži in tudi dviguje, da nad ŠPH pridem le 30m pod nivojem starta (na 650, start cca 680). Potem le začne spuščati in v širokem loku zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Med mojim pospravljanjem pristaneta Andrej in Berto.

Andrejev let
Bertov let

Ko se odpeljem, pa je v zraku še vedno Milan.

Milanov let

In tudi Jože, ki se po lepem letu nad svojo faro vrne v Horjul.

Jožetov let

Komentar leta: Proti vetru je šlo boljše, kot z vetrom… [20.9.2022 15:27] Berto Prodan : Super! [20.9.2022 15:33]