220921 Zavrh P3774 17:00:24

Kmalu se naredi lep sončen dan z vedno močnejšim vetrom (termika zaradi sonca in lepega gradienta nad 500 dodaja kar precej). Sam najprej še razmišljam o Slevici (pa je SV, S kmalu prevagal nad termiko z JV), vendar se na koncu odločimo za kasnejši Zavrh – ob 15h, ko se bo termika malo umirila (opoldne sunki tudi do 10).

Erzo in Primož nas prehitita in se pojavita na startu vsaj uro prej (logistika Mojca). Sam na Šodru prestopim k Bertu in do Škorpijona. Tu je že avto Vrhovnikovega Blaža, ki pešači na start. Štusejev Luka se je po dolgem času napovedal na akcijo ob 15.15. Prej prideta še Škobernetov Tomaž in malo za njim MIlan, ki bo počakal še Gracarjevega Jožeta in Luka.

V zraku visoko nad Trebelnikom ravno še vidimo padalca (Erzo ali Primož), ki se počasi odpelje proti Vrhniki.

Erzov let

Jurij Kurnik : Erzo je nazaj na Zavrhu! [21.9.2022 19:40]

Šest nas je preveč za en avto zato se midva z Bertom naloživa k Tomažu in gor. Počasi odpešačimo (predvsem zaradi moje počasnosti) na start, kjer je za odlet ravno pripravljena Kurnikova Ana (Jurij pa je že v luftu).

Začnemo postavljati še mi trije, ko toplanda Jurij zaradi vejice v štrikcih. Medtem pridejo še preostali trije, pa tudi Blaž pripešači na start.

Starta Ana, potem Milan, za njim pa sem v drugem poskusu v zraku tudi sam (Luka mi najprej prijazno postavi in z Jožetom in Bertom potem asistirajo). Za mano odleti Jurij, Berto, pa Luka, Gracar, Tomaž in kot zadnji še Blaž.

Takoj pred startom dobim lepo dviganje in navrtim do 1100, potem pa desno nad anteno. Nazaj nad start, kjer popravim nekaj čez 1200 in proti Javorču. Tu sem, kljub vmesnemu popravljanju na 900. Naberem spet nad 1000 in obrnem nazaj.

Sedaj gre pa samo še generalno dol in občasno le z 20 naprej kljub matranju in popravljanju. Nekako pririnem do Trebelnika, medtem ko nekateri že pristajajo.

Milanov let

Jurij Kurnik : Borba do konca! [21.9.2022 17:48]

Poskušam se nekako spajsati višje, pa nisem preveč uspešen. Potem pride nazaj z Javorča sem še Luka, s katerim sva nekaj minut skupaj. Njemu uspe pobrati, sam pa se odpeljem nad pristanek, kjer večina že pospravlja.

Jožetov let
Tomažev let
Bertov let

Nad Škorpijonom še malo drži, vendar ure ne uspem povsem napolniti.

Zoranov let

Jurij pristane nekaj za mano.

Jurijev let

Komentar leta:🤩 [21.9.2022 19:10] Zoran Gaborovič : Pr teb borba do konca  [21.9.2022 20:29]

Ana pa vsa vesela še nekaj kasneje.

Anin let

Komentar leta: Kot po putru… 😉 ZAKON!!! [21.9.2022 19:29] Jurij Kurnik : Lepo si nas danes z višine nadzirala! Bravo!!! [21.9.2022 19:35]

Zadnji je v zraku Luka, ki preveri, da mu bomo rešili avto in se odpelje na Vrhniko.

Lukov let

Jože je danes pridno fotkal od začetka do samega konca. Berto odpelje Tomaža in Blaža v reševanje avtov, ostali še pospravljamo. Ko končamo, Ana in Jurij odpešačita gor po svoj avto in od zadaj domov.

Vrhovnikov Blaž pripelje dol Lukov avto, jaz pa ga dostavim Luku naprej na Šodr, kjer še malo poklepetava.

Po dolgem času spet nekaj lepega letenja (žal prekratkega 🙂 )

Leave a Reply