230317 Slivnica P3848 13:08:57

Danes pa si res želim že enkrat bolj zares odleteti. In se prijavim za Slivnico, ki jo Jata organizira za popoldan.

Zbor ob 11.30 na Vrhniki, kjer naložim v LCja Erza, Milana, Jožeta in še JanKa in v Cerknico. LC kar od zadaj gor, na Petrolu pa se k Dušanu naložita še Mega in Jean. Le še nekaj flik snega in topel sonček in pravšnji veterček, ki občasno pihne močneje, včasih pa skoraj ugasne (tako dobrih razmer ne pomnim…). Sam vzamem kar lahko opremo (Rook2 ML Klemen in tangice), saj mi je le do tega, da startam in pristanem brez problemov in ne bi kolovratil s težko opremo po startu, dokler ne vidim, kako se bodo obnašali moji sestavni kosi skupaj po 2 mes. Če bo vse OK, pa naprej.

Ostali tudi postavljajo in se naštimavajo in prvi odleti Pojetov Jože, za njim še Erzo. Čeprav so razmere idealne, v prvo zrušim padalo na stran, saj sem preveč zategnjen, ko previdno tacam ob startu. Pa še rahla kravatica je na padalu, ki mi jo Mega in JanKo hitro odpreta in spet postavita padalo.

V drugo lepo odletim in pred pobočjem me takoj nabije nekaj gor nad višino starta, kjer že vrtita Erzo in Jože. Zavijem v desno in ob pobočju proti Cerknici in bolj ven, saj ne nameravam preveč vrteti ali nabirati. Je pa kar živahno termično (=razrukano). Kljub temu, da sem stran od pobočja, me kar drži in še nekajkrat dvigne, dokler nisem že daleč zunaj in se počasi odpeljem na pristanek, kjer idealno stopim na tla.

Zoranov let

Vesel kot radio, saj nisem imel nobenih težav.

Ostali pa vrtijo in nabirajo, medtem ko sam pospravim in se prestavim do Pumpe. Prvi pristane JanKo, ki ga grem pobrati proti letališču.

JanKov let
Komentar leta: ne znam!? 😜 [17.3.2023 17:26] Turčin – Alojz Turk : Itak da ne. Cele 3/4 ure si rabil za dol prit, še peš bi bil prej. 😄 [17.3.2023 18:09] Andrej Kolenc : Bravo Turčin odličen komentar. [17.3.2023 18:20] Janez Kocjan – JanKo. : sm hotu rečt, da “ne znam nacentrirat”! 😜😜😜 [17.3.2023 19:05] Stane Bajt : Turčin nasmejal si me za krepat.  [17.3.2023 19:25]

Medtem je na tleh tudi Dušan.

Dušanov let

Emil in Martin počakata na Pumpi, da se trije pristali prestavimo k njima in gor, da rešimo vse 3 avte. Z vrha odpeljem proti Blokam, kjer so Jean, Mega in Erzo že na tleh.

Megov let
Jeanov let
Erzov let
Franek Rakun : Ha,tk hitr se pa ne prebudi pomlad,bo treba še počakat kak teden dva,še enkrat bravo za včeraj ker tole ni nič! [17.3.2023 17:42]

Vendar najprej podaljšam do Sodražice, kjer kot zadnji pristane Jože.

Jožetov let
Jože Poje : Spomladansko zgodlano. In prigaranih 30… [17.3.2023 14:55]

Nazaj grede pobereva še Erza in Mega (Jean je medtem že dobil štop) in v Cerknico, kjer sta tudi Emil in Martin že pristala.

Martinov let
Emilov let

In naprej na Vrhniko. Proti LJU pa spet zastoj, zato na staro cesto, kjer pa čakam(o) celo uro, da se prebijem mimo delovne zapore. Ker je tudi J obvoznica zabasana, je vsaj po S tekoč promet, kljub gužvi in delovnim oviram na večini trase…