230505 Slivnica P3869 15:13:36

No pa sem tudi danes našpičen za zaresno letenje (ampak uživaško, kar pač bo…). Jedro Jate se odpravlja na Smuk (eni na popravce, eni na nove presežke, eni pač ker tam bo…), meni pa se po napovedi zdi tam slabše, kot včeraj (po PP precej nižja termika, pa tudi prave želje za tja ne čutim) in navijam za Slivnico (po PP termika čez 2000, veter bo najkasneje po 15h s SV obrnil na JZ). Jean je bil itak že včeraj za to idejo, še Mega je takoj za in se že peljem dol.

Doma poberem Mega (ki je nevozen 😉 ), pa se zapeljeva le do pokopališča na Uncu, saj prihaja še Štusejev Luka, ki hoče peljati naprej (in LC ostane tukaj). Na Pumpi počakamo še Jeana in Delakovega Jureta in gor.

Ob prihodu na start okoli 12.30h ni kaj dosti vetra, skoraj brezveterje (že več kot uro pa je po postaji JZ, Z) z občasnim mešanjem. Bazice so sprva proti Snežniku, nad nami modro (malce belkasto) nebo. Ko razpakiram in pripravim robo, manjši dust devilček zameša po startu, da se vsi (razen mene) vržejo na moje padalo…

Potem veter popolnoma usahne in modrujemo (problem padalskih omejitev in sankcij…), dokler sonček spet ne zbudi termiko, okoli nas se začnejo delati bazice in začne tudi lepo pihljati. Prvi starta Jean, potem jaz in še ostali.

Hitro dobim lepo dviganje skoraj do 2000, padem ven in se v stebru pridružim Megu in Luku in naberem(o) do 2200. Zapeljem se daleč ven nad dolino proti jezeru (res prekrasni razgledi) in potem me vleče proti Uncu (kjer imam LCja). Nad Cerknico še enkrat naberem do 1900 (vidim nizkega Jureta proti Rakeku in Luka visoko nad njim … in mano)

Juretov let

In čez Rakek in Unec do Starega gradu nad Hasbergom (čez AC me je iz stabilnih višav splaknilo dol na 850). Tu dobim spet močno dviganje do 1300. Vidim Mega, ki pristaja na Uncu (LC je čisto blizu).

Megov let

Mislim, da bom priklopil na Grmado in se vrnil nazaj na Unec, pa po obetavni višini ob grebenu Grmade v borbi samo še zgubljam do krutega konca na včerajšnjem pristanku…

Zoranov let

Ko pospravim, sta Mega in Jure pri meni z LCjem in v Ceknico. Jure reši Jeanov avto na Pumpi, midva z Megom pa gor po Lukovega.

Na startu se pripravljata Mojca, ki odleti prva (ko začne po napačnem vetru spet lepo pihati gor), nekaj za njo pa še Razdrihov Sašo. V zraku sta tudi že Emil in Redstar. Z Megom in Duletom jih nekaj časa spremljamo in se grejemo na popoldanskem sončku in pasemo v razgledih in navijamo za Mojco, ki kar nori sem in tja po višavah.

Mojčin let

Breščak Dušan : Bravo, novodobni višinski rekord 🤗🫡 [5.5.2023 17:53] Alenka Mausar : Bravo, to pa visoko danes 😀 [5.5.2023 19:07] Rus Mojca : Kako je lepa ta naša dežela😊 [5.5.2023 19:20]

Sašev let

Emilov let

Potem se javi Luka, da je nekje proti Knežaku in Mega se odpelje po njega.

Lukov let

Tam nekje pa je pristal tudi Jean.

Jeanov let

in Mega reši oba.