230507 Vremščica zg. P3871 15:01:00

Dejansko stanje je danes dosti boljše, kot napoved. In ko so vsi že za nekam dogovorjeni in na poteh, se odločim, da bi vseeno šel nekam zares leteti. Zaželim si uživanja na Vremščici (ali pa vsaj na Strmci) in Mega je za, čeprav sprva ni imel namena nikamor (v Vipavsko, kamor gre Gabor & co. me ne mika,… Milan, Mojca bi šli na Strmco kasneje,…bojim se, da se bo kasneje poslabšalo…).

Okoli 12.30 poberem Mega na Uncu in čez Planinsko polje na Strmco, kamor se je najavil tudi Jean. Naloživa ga na Lohači in gor. Vetra kar precej s sunki do 10 in ob pogledu na nakuhavanje zadaj se Mega odloči, da bo šofer. Meni tudi ni v takem v zrak, Jean pa se hitro odlifta v luft in zajadra proti Špilniku, zato mu samo pomahava v slovo.

Jeanov let

In kar odzadaj po lokalnih cestah na zgornjo Vremščico. Na štartu vetra 5-7/8,6 in takoj začneva postavljati. Preden se sestavim skupaj, veter kar občutno narašča. Kar nekaj časa čakam, da ujamem luknjo, ko upade, da lepo hrbtno dvignem in po obratu stopim v zrak (prav ponosen sem na svojo eleganco danes – seveda pa ob Megovi asistenci).

Ob pobočju komaj spusti naprej, malo naprej začnem zgubljati in vzdržujem višino na dinamiki ob pobočju, da se še Mega spravi v zrak. On gre takoj bistveno bolj ven in tam ga začne lepo dvigovati. Še sam grem stran od pobočja in poezija… Kamorkoli zapeljem gre po malem gor in je nescurljivo brez pretresov in kakršnihkoli rukanj (je pa kar čutiti generalni veter, brez gasa mestoma tudi manj kot 10 naprej)… Je pa nazaj proti Postojni že kar nakuhano in temačno (tu pa imava nek rahel mrč na dokaj modrem nebu brez strašljivih baz).

Po kakšne pol ure Mega sporoči, da vse preveč lepo drži in da bo šel raje dol, dokler še lahko… Malo zavrti dol v neki luknji brez dviganja in ob pobočju do zgornjega starta, pod katerim toplanda.

Megov let

Sam pa tudi zavrtim na dol, pa proti letališču, pa nekaj vingoverjev in še nekaj z ušesi, da na koncu pristanem pri pisti naravnost po liftu dol.

Zoranov let

Tudi na tleh je kar nekaj vetra.

Ko pospravim, je Mega z LCjem pri meni in nazaj domov, oba vesela današnjega nenadejanega uživaškega jadranja.