230522 Planinska Grmada P3873 16:52:43

Danes je dober dan napovedan in tudi zares, le V vetra naj bi bilo kar nekaj. Eni gredo na Ivanščico, drugi se dogovarjajo za Zavrh, mene pa vleče na Grmado (kjer se lepo pripeljem na start 🙂 ) in Mega je za, Žan pa je imel itak isto misel…

Malo čez 14h se z Megom (ki sem ga pobral doma) pripeljeva k Balam, kjer naloživa še Jeana, Mateja in še enega njunega službenega kolega, ki bo kot bodoči padalec danes za šoferja (naj se navadi, da je padalska zahtevna 🙂 ). Zapeljem LCja gor in na start z BGD Base2, ki mi ga je Dule malo prej prijazno posodil v testiranje (velikost L 100-125, moje vzletne teže s vso težko opremo pa sva pri Megu malo prej navagala 110).

Jean med pripravo iz rukzaka nepričakovano potegne zmatranega Kinga, kar ga malo zaustavi, preden kot prvi odleti med zadnjimi močnejšimi sunki vetra (ves čas piha idealno od roba gor, vendar zelo spremenljivo). Mega seveda asistira meni (hudič je po dolgem času spet prav vpenjati padalo v težko opremo, v katero je bil ves čas vprežen moj Mentor5 🙂 ). Vetra pa skoraj ni več in le včasih dahne malo bolj.

Poskusni dvig (da preverim štrikce in vpetje…) je tak, da bi že skoraj odletel, saj (skoraj) novo padalo kar samo zleze gor. Ko spet nekaj pihne, ga v drugo lepo dvignem in speljem.

Pred startom najprej samo dviguje (kot prej Jeana), potem se proti levi dviganje malo umiri in nekaj časa drajsam pred pobočjem sem in tja lepo nad grebenom. Padalo je krasno vodljivo in mehko in res lepo leti. V zraku se pridruži še Mega in nekaj za njim še Matej. Jeana ne vidim več, saj je po začetnem vnebovzetju zunaj, nad poljem, precej izgubil in se nizek vrnil nazaj pred pobočje.

Sam sem ves čas lepo nad robom, na okoli 1000 in ko gre Mega daleč ven nad Jakovico, kjer začne nabirati, grem za njim. Pa tistega njegovega dviganja ne najdem in se komaj še uspem pripeljati nazaj do uradnega pristanka.

Zoranov let

Med pospravljanjem je “šofer” pobral Jeana in skupaj prideta do mene. Mega javi, da je pristal doma.

Megov let

Pri Balah se poslovimo, saj Jean in kolega morata čakati Mateja, ki kar noče dol in se na koncu še lepo dvigne in zapelje čez Strmco….

Matejev let

Padalo BGD Base2 super leti, mogoče pa se čutim za spoznanje prelahkega na njem. Ga moram še malo preizkusiti…