230603 Zavrh P3878 17:33:07

Je bilo včeraj nevihtno in nismo šli nikamor (jaz sicer že kar nekaj dni…). Za danes napovedano podobno, vendar je celo noč ulivalo in zjutraj dajalo občutek jesenske zabasanosti (vse pokrito, rahlo kapljanje,…). Pa se se je čez dan počasi začelo vreme rihtati in občasno se je pokazal tudi kakšen pramen sonca in modrega neba…

Potem Erzo (ki je na letalni bolniški) začne provocirati, kdaj se gre na Zavrh in kandidati se začnejo prijavljati (prvi Turčin, ki postavi zbor na 16.00 na Šodru). Ob 16.15 se zberemo pri Škorpijonu. Z Milanom k Mojci in Duletu (da lahko še malo štelava njegov novi telefon…), ostali v naslednja dva avta.

Zgoraj v vasi nas pričaka Štusejev Dušan. Sam sem vzel srednjo robo (tangice in Rook2) in po 5 mesecih odsotnosti končno spet (s palicami) odkrevsljam do starta. Skoraj hkrati pripešači iz doline na start Manca s familijo.

Vsi se nekaj počasi pripravljajo in taktizirajo in čakajo na sondo… tako, da sem prvi pripravljen jaz. Piha idealno gor (postaja spet crknila okoli 16h), včasih močneje, včasih bolj šibko. Na vetru namestim zidek in Mojca in Dušan mi še malo pridržita padalo. Potegnem lepo in od prve po obratu stopim v zrak.

Moj namen je, zgolj vreči se dol, pa kar drži. Najprej me ustavlja in gunca kontra veter in tudi nekaj spusti, okoli vogala na Trebelniku pa kar konkretno dvigne. In potem se zapeljem v rahli curaži do Bistre in daleč zunaj nazaj na pristanek.

Zoranov let

Počasi pospravljam, pride še Dule z avtom dol. Ostali pa kar jadrajo in jadrajo…

Mojčin let

Milanov let

Primožev let

Primož Bergant : Držalo je pa full. Glede na oblačno vreme. V višino pa ni šlo. [3.6.2023 20:16]

Andrejev let

Turčinov let

Urbanov let

Dušanov let

Dušan Štusej : Do sitga. [3.6.2023 19:34]

Mežnarjev let

Urban Mežnar : Zelo lušno je blo, ampak ko si v zraku s samimi mojstri vidiš, da nimaš pojma 😅 [3.6.2023 19:14]

Zmagovalec dneva na Zavrhi in tudi v SLO pa je seveda Milče (ko uspeva njegov posneti let končno spraviti v javnost 🙂 🙂 🙂 )

Milanov let

Milan Velkavrh : Hvala Roman za prevoze.Imas v dobrem😊. [3.6.2023 22:29] Roman Debevec : Hja, še kar nekajkrat te bo treba kam zapeljat, da vsaj približno odplačam vse dolge ure GRATIS rentanja tvojih supov moji mladini, kadar le-te pridejo k tebi na Rakitno…🤔 Tolk o tem, kdo ima kej v dobrem…😜 [3.6.2023 23:59]