230614 Dobrovlje P3883 14:24:55

JZ del SLO je danes bolj oblačen in na Primorskem šibka burja. Najprej se mi zdi, da bi bila lahko spet Grmada, pa se z Ukijem (ki ima danes dopust in hoče nekaj lepega letenja) odločiva za Dobrovlje, saj je tam (ko gledam dopoldne vreme) še vse v soncu.

Nekaj čez 11h se naložim k Ukiju pred mojim Hoferjem in v Savinjsko. Seveda v Braslovčah nabaševa ravno na zaporo zaradi biciklizma “po Sloveniji”. Ko se po pol ure cesta le odpre (vmes opazujeva jadralce okoli Dobrovelj), sva hitro na pristanku, kjer je kar nekaj padalcev (tudi Poljaki, ki imajo šolo…). Sprejme naju Frenk, ki je pravkar pristal in bi šel še enkrat gor z nama.

Frenkov let

Vse je že dokaj pokrito z vmesnimi temnimi bazami in radarskim dežjem po Koroški. Medtem ko Frenk pospravlja spoznava še padalko Mojco (naturalizirano ljubljančanko, ki je sicer originalna mariborčanka iz mojega becirka in leti že od leta 1994 z vmesno dolgotrajno prekinitvijo), ki je pristala malo prej in bo šla zraven za šoferja, da spravi Ukijev avto dol.

Mojčin let

Na štartu smo sprva sami (potem navalijo Poljaki). Frenk odleti, Uki mi sekundira in kmalu sem tudi jaz v luftu.

Najprej malo tipam sem in tja (nad nami še vedno temni oblaki), potem se spravim nad greben in drajsam in pobiram in uživam (s svojim Maestrom) sem in tja. Vmes je v zraku tudi Uki. Nekaj časa drajsamo še skupaj, potem počasu Uki zacuri.

Ukijev let

Frenk ga iz zraka prepričuje, naj gre še enkrat, hkrati pa tudi Mojco. Uki se ne da in čaka spodaj na mene, Mojco pa Frenk končno prepriča, da gre gor še enkrat.

Mojčin 2.let

Da Uki ne bo preveč čakal, se po napolnjeni uri odločim, da grem dol.

Zoranov let

Ko pristanem, pa se ravno Uki pusti prepričati Frenku in gresta še enkrat gor z novodošlim Škobernetovim Tomažem.

Med mojim dolgotrajnim in počasnim pospravljanjem in klepetanjem z Mojco ugotovimo, da bo Mojca zagotovo bodoča članica KLV.

Medtem tudi Tomaž pristane in takrat enkrat se pripelje iz LJU v akcijo Bergantov Primož. Javim se za šoferja (še pospravljam…) in ko smo pripravljeni za odhod pristane še Uki, ki bo drugi šofer (tako da bosta lahko oba odletela in njuna avta bosta rešena…).

Ukijev 2.let

Na startu asistirava Tomažu in Primožu.

Primožev let

Frenkov 3.let

Ko prideva dol pa se odpeljeva še na malo druženja v Afriko.