230629 Prižnica P3893 16:01:42

Moram zjutraj po zemlji okoli dohtarjev skakat in Jata in jate se razbežijo na planirane lokacije, tako da ostanem bolj ali manj sam, ko se tudi meni odpre letalni dan (danes napovedanega zelo malo splošnega vetra, jutranji SV čez dan obrne na JZ, visoko gori S tendence,… le inverzija nekaj nad 1000 kvari podobo idealnega letalnega dneva).

Dušan po 14-dnevnem dopustovanju hlepi po letenju in vidi danes idealen dan za Prižnico. Se strinjam z njim, sploh z mislijo, da Prižnico dosti preveč zanemarjamo, glede na potencial (sva ugotavljala zadnjič s Pojetovim Jožetom na tem lepem startu). Še logistiko čudežno rešiva, saj se Alenka javi za pobiranje ob najini zagotovitvi vmesnega časa za svoj pohod na Županov vrh (če ne bova takoj scurila, bo imela gotovo dovolj časa za vmesno hribolazenje).

Nekaj pred 14h z Alenko naloživa Dušana pri Milanovi gajbici in malo po 14h smo na štartu. Občasno pihne gor, vendar je vetra na startu v glavnem malo. Postaviva robo (jaz novega Maestra) ob Alenkini pomoči.

Kar čakati je treba, da kaj bolj konkretno pihne gor. Moj prvi dvig je premalo odločen. V drugo pa padalo lepše dvignem, spravim nad sebe in po obratu in rahlem cincanju stopim čez rob.

Mičkeno potonem, potem pa me odlifta gor in zavrtim in v enem vrtenju stebra naberem 1100m (do 2000), še malo bluzim sem in tja, da se mi pridruži Dušan, ki me še lepo nadleti (do 2300). Ker sam nočem kršitve se odpeljem prej ven malo izpod mračne baze v smeri Slivnice. Še eno pobiranje do 2100 nad Pikovnikom in proti Slivnici v vedno hujši curaži (-3). Veter mi instrumenti kažejo iz vseh smeri in tudi razbutano je vedno bolj, ko si ves nizek že ogledujem pristanke pri Begunjah.

300m nad tlemi pa končno le dobim (sprva razbito) dviganje za naslednjih 1100m v enem kosu. Še nad Slivnico popravim do 2100 in se usmerim proti Ložu kar direkt čez Križno goro. Dušan je zavil bolj v smeri Blok in javi, da je scuril pri Velikih Blokah.

Dušanov let

Komentar leta: So se baze kar posušile. [29.6.2023 15:36] Janez Kocjan – JanKo. : 14 dni nazaj sm biu gor, pa je blo žou preveč s strani! drgač pa “hdu lpu”! 😜 [29.6.2023 16:47]

Meni gre proti Ložu sprva lepo, potem je s curjenjem razmetavanje vse močnejše in nad Križno se že borim za obstanek. Nekajkrat dobim manjša dviganja in že verjamem, da sem se rešil, ko pa se zapeljem proti Racni, pa me samo splahne na tla.

Zoranov let

Janez Kocjan – JanKo. : oooopa, Zoran! to pa je “nekaj” novega! hdu lpu! 😜 [29.6.2023 16:44] Aleš Pirš : A si vidu baze? [29.6.2023 19:07] Zoran Gaborovič : Seveda, ampak izpod baze sem bežal stran, da ne bi kršu  [29.6.2023 21:18]

Še filmček današnje akcije

Med pospravljanjem pride do mene domačin Andrej, ki ravno zaključuje jadralno padalski tečaj pri Prevkotu in bo kmalu novi potrjeni padalec v Loški dolini… Dušan vmes javi, da je že dobil štop, ki ga dostavi do njrgovih hišnih vrat 🙂 🙂 .

Ko po klepetu počasi pospravim in na sončku podoživljam užitke današnjega letenja, pride tudi Alenka z LCjem in nazaj čez Bloke (AC je ravnokar spet zabasana…) proti LJU…

Super dan, super letenje, vesel kot radio in hvala Dušanu, da je dal današnjo idejo 🙂 (in seveda za pomoč na startu 😉 ).