230702 Buzet Zavoj P3895 13:15:58

Napovedan sicer kolikor toliko sončen dan s plohami in nevihtami po vsej SLO – kadar pač bodo. Erzo predlaga bolj stabilen Buzet (“tam je najmanjša verjetnost neviht…”) in napovedi se s tem strinjajo, tako da hitro potrdim.

Ob 10.15 na Vrhniki v Erzov avto z Ukijem in gasa dol. Smo prvi (padalci) na štartu in se začnemo pripravljati, ko se pripeljejo še domačini: Tibor, Oliver,… Ob prihodu modro nebo skoraj brez oblačka, ko smo 30 min kasneje postavljeni, že precej pokrito (baze hitro rastejo na vse strani, na srečo ne s takim tempom v višine…).

Prvi v luft domačini, pa Erzo in potem pod Ukijevim nadzorom tudi jaz. Nekaj jih že vrti visoko pod temno bazo na desni, meni v senci v kotu desno pa sploh noče kaj dosti gor. Zato se raje vrnem pred start, kjer dobim močan steber do 1100.

Potem se pod temnimi bazami matram spet nad Jačemico, kjer pa mi gre končno v vrtenju vedno hitreje gor, da na 1100 raje pobegnem izpod temine naprej nad dolino. Do Mlunskega hriba curim, tu pa spet dobim dviganje, ki je z višino vse močnejše (in spet se mi zdi, da me kar zauga gor pod temno bazo) . Zato grem spet raje naprej (in zacurim) in nad Velim Mlunom cincam, ali naprej po dolini proti Istarskim. Pa se mi za to višino (750) zdi premalo pristankov, temne baze na desni pa me tudi ne spodbujajo.

Zato obrnem nazaj proti Buzetu, kjer je z nižino vedno bolj razmetano in ker je 1h napolnjena, sem čisto zadovoljen, ko scurim pri Sv.Ivanu na Istarski Vodovod…

Zoranov let

Jože Poje : Se Erzota si nabil za 1 km… [2.7.2023 14:08]

Uki je že pred časom pristal.

Ukijev let

Med pospravljanjem me preleti Erzo (ki mu vedno bolj temno in pokrito nebo tudi ni všeč, sploh ker so že dežne celice proti Učki) in pristane na uradnem pristanku in takoj organizira logistiko.

Erzov let

Jože Poje : No, slabe 4 km pa si le odletel 🙂. [2.7.2023 14:07]

Najprej pride z Oliverjevim avtom pome, midva po Tiborja.

Tiborjev let

In skozi Buzet še po Ukija (ki je pripešačil z vso robo sem do bifeja…), da nas je dovolj šoferjev, da s starta rešimo vse avte. Na avtobusni jih pustimo za nadaljno uporabo in še enkrat gor, saj bi Uki in Erzo še enkrat letela zdaj, ko se je nebo spet malo odprlo.

Pa na startu piha SZ s strani ali nič, zato po krajšem opazovanju nazaj v dolino na pice in pivo…

Potem pa domov proti LJU. Pred Črnim kalom ob cesti opazimo čakajočega padalca, za katerega se izkaže, da je Brdnikov Rok (ki je priletel do sem s Socerba), ki ga za mimogrede dostavimo na Socerb do njegovega avta…