230705 Kižlovka P3898 13:18:31

Danes še slabša napoved kot včeraj (popoldanske plohe in nevihte po vsej SLO), pa je dopoldne kar neko sonce z lepimi bazami okoli LJU. Celo o Slivnici razmišljam, pa me okoli 12h najprej spravi Mega na realna tla (“vse se že nakuhava okoli Unca…”), potem pa še Jean poroča o nevihti, ki na veliko prihaja proti PO (“to bo šlo mimo…”), kar radarska potrjuje… in raje se odločim za lokalno aktivnost.

Ko se spravim v Kižlovko, še lep sonček (od Vrhnike pa res prihajajo črni oblaki). V potoku stoji na sredi srna, ki jo skoraj povozim (no, če bi čakala…). Ko ustavim na kolovozu, črnina že nad mano. Malo cincam, saj v daljavi že grmi in vidim, da vse to ekspresno prihaja čez mene.

“Hitro” med vedno glasnejšim/bližjim grmenjem gor na Staro (po dolgem času kar levo po prvotni poti iz začetkov rehabilitacije, saj je spodaj in zgoraj pokošeno, skozi vmesno divjino na strmini pač zgazim…).

Na startu nula (zatišje pred nevihto…). Hitro postavim, se vpnem za naprej in potegnem. In gre cota gor, da speljem iz prve. In se v totalnem miru zapeljem do kolovoza.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Naberem in v LCja med prvimi kapljami. Ko se peljem ven po potoku, pa začne plohica…