230814 Planinska Grmada P3921 17:21:30

Še en tak, sicer sončen dan, brez ploh in neviht, pa tudi brez baz, z dvojno inverzijo na 600 in 1300. Sicer še vedno burja ozirom V, SV, S. Ničesar drugega ne vidim, kot Planinsko Grmado (Zavrh bi bil verjetno bolj siguren, ampak postaja spet opleta po vseh smereh… da o hoji na start ne govorim…). In razpišem 13.15 zbor pri Balah.

Ker je AC spet zabasana, grem čez Rakitno, kjer se priključim Dušanu, ki ekspresno potegne do Bal. Množica že čaka: Mega, Emil, Jean, Gabor, Rastko in po neskončno časa Deluxov Boris 🙂 . Nekaj se jih zbaše še v Megov avto in gor.

Že na travniku piha od zadaj. In na startu veliko časa tudi, kar pa ne, pa strogo sunki S z leve. Čakamo in modrujemo in gledamo postaje … in čakamo. Nihče ne odpre ruksaka debelo uro, ko že n-krat preverimo kaj vse piha kje drugje in kam bi bilo bolj pametno iti… Potem pa le tu in tam pihne tudi po griču gor in “odhajanje” prekinemo.

Čez nekaj časa se sunki po startu gor celo podaljšajo in Mega postavi prvi. V primernem trenutku lepo dvigne padalo in potem spelje zelo atraktivno, z jahanjem šavja po pobočju dol… Po začetni curaži pobere in je hitro nad startom. Malo smo še skeptični, ko pa se pripravi Jean in elegantno odleti (in takoj pobere), pa panika.

Lepo pihanje gor se kmalu spet pokvari na občasno pihanje gor in tudi dol in največ spet od strani. Naslednji sem jaz, ki Maestra2 sicer elegantno dvignem, pa mi ga po obratu zaobrne postrani proti drevesom … in komaj speljem slalom skozi drevesa na odprto – še bolj atraktivno, kot Mega.

Baje, da imajo tudi potem še nekateri ne ravno šolske starte, vendar jaz tega ne vidim, saj mi gre samo še gor. Malo tudi zavrtim, ampak potem samo še peljem do Grčarevca, pa nazaj do starta v šibkejšem ali močnejšem dviganju, pa še enkrat do Grčarevca in sedaj skoraj do Hasberga. Še tretjič do Grčarevca in sedaj naberem še nekaj višine in direkt do Unca, kjer pristanem pod Megovo bajto blizu parkinga.

Zoranov let

Ostali so še nekaj časa jadrali in počasi drug za drugim pristajali.

Jeanov let

Boris pa je med letom pridno snemal

Borisov let

Emilov let

Megov let

Dušanov let

Gaborov let

Še avte morajo rešiti z vrha, tako da se kar načakam na parkingu, na klopci pod toplim večernim sončkom, preden me pobere Dušan in zapelje domov na Rakitno, kjer me čaka LC.