230821 Zavrh P3929 17:19:11

Seveda je tudi danes edina (lokalna) izbira Zavrh (vremena ne omenjam…). Erzo skliče Pojeta za ob 13.15, ostali smo bolj neodločeni in bi kasneje.

Z Mojco se uskladiva za 15.15 in čeprav uro razpišem jaz, sem zadnji pri Škorpijonu (AC je zabasana na Z, na J in na V, da moram skozi mesto, da potem po Dolenki – ker je Ižanka od Botaničnega do Črne vasi tudi zaprta … grrrr… grem nazaj na Rudnik in pridem na standardno ruto čez Barje … grrrrrr… ).

Dušan, Mojca, Jurij in Kavčičev Boštjan me že čakajo v Dušanovem transporterju in gor. V vasi nas čaka Milče (vročina nabija na polno). Mojca me napizdi, da dam ruksak dol (ker da je dovolj mladih, ki mi lahko nesejo težko robo) in vzamem Jurijevega, ki je vsaj pol lažji.

Na startu piha spodobno gor in takoj postavimo (no, meni postavi sedaj Mojca, ki lepo preveri tudi štrikce, še preden se zbašem v oklep).

Erzo in Jože sta svoje že odpeljala.

Erzov let

Jožetov let

Ker mi je vse tako lepo pripravljeno, samo potegnem in od prve lepo speljem. V zraku me sprva samo dviguje, na Trebelniku sem kar nekaj nad grebenom. Še malo poberem in proti Javorču, kjer mi pa gre počasi dol. Nazaj sem zelo nizek, medtem ko sedaj opazujem ostale, ki so v višavah.

Proti startu mi gre spet samo gor, vendar čez rob več ne pridem kaj dosti. Pridem pa potem naprej pred start, na katerem se trudi v nikakvem vetru odleteti Škobernetov Tomaž.

Do Antene in nazaj v še večji curaži. Nizek obrnem že pred Bistro in se privlečem do uradnega.

Zoranov let

Ostali so že na tleh.

Mojčin let

Dušanov let

Boštjanov let

Milan zaradi km ni uspel do pristanka…

Milanov let

Razen Jurija, ki pristane med mojim pospravljanjem.

Jurijev let

Ostali gredo reševat Milčeta in avte, jaz pa pospravim in via LJU (po sedaj prazni AC).