230902 Slivnica P3933 14:39:12

Danes pa končno dogovarjanje za zaresno letenje. Pobudo da seveda Milče (Erzo je še vedno na dopustu…) in predlaga Slivnico in interesenti smo takoj za.

Malo čez 12h na Rakitni parkiram pri Dušanu (AC je seveda v zastoju…) in se preložim k njemu in do Pumpe v Cerknici. Milan (da bo neodvisen) spelje z Rakitne hkrati z nama. Emil in Sašo že čakata, Gabor parkira čez nekaj minut. Vsi se zbašemo k Dušanu in gor.

Na startu začnemo takoj postavljati, saj piha lepo po griču gor (čeprav občasno potegne bolj z Z). Prvi starta Emil, za njim pa že jaz. Z vrha moje standardne lokacije v prvo sesujem padalo v levo (ostali postavljajo spodaj na platojčku). Dušan in Sašo mi pridno postavljata Maestra2 za drugi, tretji, četrti poskus, ki je končno uspešen.

Emil je že takoj po startu pobral, jaz kar iščem, preden najdem dviganje blizu Štal. Zdi se mi kar razrukano in naberem le do 1500. Iščem tu in tam okoli Slivnice, pa se višje ne morem spraviti. Ko nadrajsam že skoraj 1h, poskušam še na Z robu nad Cerknico, pa me to samo neusmiljeno pripelje na pristanek.

Zoranov let

Tu že pospravlja Gabor.

Gaborov let

Nekaj za nama pristane Emil.

Emilov let

Med pospravljanjem pokliče Milče z Blok.

Milanov let

Milan Velkavrh : Bilo je lepo dokler je trajalo😏. [2.9.2023 18:53]

Štus gre pogledat Trubarjevo domačijo.

Dušanov let

Medtem ko me Gabor pelje na vrh rešit Dušanov avto, gre Emil po Saša.

Sašov let

Gabor se na vrhu poslovi, jaz pa v reševanje Milana in Dušana. Na poti dol srečam Mojco in Duleta, ki prihajata na (verjetno lepo in mirno) popoldansko jadranje.

Dušan se s štopi reši do Blok, kjer ga poberem le 200m stran od Milana. Ko pridemo nazaj na Pumpo Mojca še veselo jadra.

Mojčin let