231013 Ambrož Zg. P3956 17:29:31

Danes je napovedan vremensko praktično identičen dan, kot včeraj: veliko JZ čez SLO, nekaj manj le v Vipavski; pa nižja oblačnost tam. Jaz bi šel vseeno na Kovk, če bi se baza vsaj dvignila nad greben. Jata pa se začne dogovarjati za Ambroža. Ob 13h je zbor 1.ekipe (Milče, Gabor, Bergant, Gracar,…), jaz pa še vedno pogledujem na Vipavsko, čeprav je na Gorenjskem šajba in napovedanega (pa tudi dejansko) malo vetra.

Pa se slišiva z MojcoA, ki bi šla nekam leteti in ni letela še nikoli okoli Krvavca !!! In sem seveda takoj za akcijo (na Gorenjsko tudi ni nobenih zastojev). Poberem MojcoA doma in pod Ambrota (da MojcaA vidi, kje mora pristati…), kjer je že množica avtov, pa nikogar za pošlepat gor (ostali so že bogve kje…), zato odpeljeva gor sama.

Stlačiva LCja na “parking” pod startom in si pripraviva robo, ko pokliče Gabor, da bi šel z nama gor… Kasneje se izkaže, da je večina 1.ekipe že pocurila…

Gaborov 1.let

Primožev 1.čet

Naloživa si robo in tistih nekaj korakov gor na start. Sva edina in začneva v miru postavljati. MojcaA se prijazno ponudi za sekundanta in mi pomaga razgrniti Maestra2, sama pa postavi takoj nad mano. Občasno pihne malo močneje, idealno gor po poseki. Najprej poravnam padalo z vetrom in postavim zidek, počakam na zmerno sapico in po obratu lepo v zrak iz prve.

Pred štartom malo iščem sem in tja in se počasi spajsam nad start. Še MojcaA lepo odleti, ko jaz begam naokoli in iščem, kje bi lahko pobral višje in mogoče celo nad inverzijo, saj se mi zdi, da je nekaj okoliških padalcev krepko nad mano (in nimajo težav s pobiranjem ?!).

MojcaA se po nekaj jadranja zapelje ven in ob Grajcu počasi na pristanek.

Mojčin 1.let

Vidim, da nekdo pristane pod Ambrožarjem (in kasneje se izkaže, da je to bil Gracarjev Jože).

Jožetov 1.let

Jaz pa še kar tavam in tavam, občasno poberem nad grapo, enkrat tudi proti Jezercem, največ pa nad Ambrožarjem. Potem si rečem, da že že ne morem pobrati in nikamor odleteti, bom pa vsaj MojcoA počakal v zraku, čeprav sem že krepko čez napolnjeno 1h.

Ko javi, da je na startu, počasi odpeljem desno nad Dvorjanski hrib in potem levo nad Grajca, kjer pa je res putr, ki lepo drži. Ker imam še lepo višino, zapeljem daleč proti Apnu in nazaj in začnem peglat Grajca.

Kmalu se pripelje nad mene MojcaA, ki jo lepo drži, kamokoli se odpelje (Erzo bi rekel: kategorija regratova lučka). 2h sta napolnjeni in se počasi odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Takoj za mano je na tleh MojcaA.

Mojčin 2.let

Bergantov Primož je že pospravil opremo po 2.rundi.

Primožev 2.let

Pove, da so že šli v reševanje Milčeta in Gaborja (2.runda) in da bodo rešili tudi LCja s starta, saj so že na poti gor.

Milanov let

Gaborjev 2.let

Pristane še Gracarjev Jože 2.rundo.

Jožetov 2.let

Malo še modrujemo z ostalimi, potem pa v zahajajočem soncu razlaz…

Frenk Lokovšek : Uuuu bravo Mojca👏😀🪂 [13.10.2023 19:31] Mojca Adam Derganc : A veš kako je bilo fajn! [13.10.2023 19:37]