231108 Žirovnica P3965 14:09:49

Napovedan kar OK dan brez močnega vetra, JV smeri, slabši gradient do 1000. Je pa megla od jutra do poldneva v LJU in tudi proti Primorski. Vsi kandidati za letenje se usmerjajo proti Gorenjski (H&F Potoška, letenje Ambrož,…) mene pa vleče bolj J od LJU.

Ko se Emil nekaj pred poldnevom zgolj zabriše s Slivnice (megla se je že razkrojila) in so na J obvoznici (in še marsikje) zastoji, se tudi sam raje usmerim proti Gorenjski. Zbor ob 12h pod Ambrotom sem že zamudil (pa, kot sem rekel, tja me sploh ne vleče…), me pa vleče toplo sonce in kakšen nov start z nekaj malega hoje.

Do Žirovnice in nazaj do Zabrežnice in cik-cak med hišami gor na najvišjo cesto, kjer parkiram LCja. Lahko opremo na rame (M24 in tangice), palice v roke in po kolovozu na potko, ki gre počez čez travnike. Na vrhu pobočja travnika si najprej ogledam Erzov start (tu se nadaljuje pot proti cerkvici Sv.Lovrenca nad Žirovnico). Hiše strnjenega naselja cca 100 v.m. niže so spodaj pod startom in še daleč levo in desno in še čez glavno cesto in nazadnje (pred 3 1/2 + leta) se je slabo končalo, ko sem nizek rinil proti hišam 🙁 …

Zato nadaljujem povprek po travniku in malo skozi gozdiček na naslednji travnik, kjer je odletel Pojetov Jože. Tu pa je krasna bula (s klopco) nad strmim pobočjem in možnostjo pristanka na velikem travniku pred glavno cesto skozi Žirovnico, kjer se pasejo konji. Piha z občasnimi močnejšimi sunki le mičkeno s strani (dolinc, Letališče Lesce 3,5/6 JV, na buli pa so sunki kar malo močnejši…).

Počasi se naštimam in ob pripenjanju rezerve ugotovim, da je narobe vložena v kontejner !!! … Malo zimproviziram in se do konca naštimam. Razgrnem M24 po nekaj srednje posušenih kravjih drekih in ga poskušam naštimati v zidek (ker je za bulo, mi ne rata nabolje, ga pa ob dvigovanju vsaj preverim…).

Ko piha nekje srednje močno, M24 lepo hrbtno dvignem in po obratu stopim čez rob v zrak. Najprej me celo malo dviguje, odpeljem kar naravnost ven, saj se mi zdi, da bo dovolj višine za čes naselje, pa nobenih 2- ali 3-faznih drotov ni vzdolž glavne ceste, čez katero bom letel. Zunaj me potem hitro spusti, vendar pridem z lepo višino čez zadnje hiše in pristanem daleč za njimi na travniku.

Zoranov novnov po dolgem času

Vesel kot radio, saj se po dolgem dolgem času spet odletel na novem startu (pa še H & F 🙂 ). Pospravim in odpešačim skozi vas in po cesti cik-cak gor do LCja, da zašpilim klobaso 🙂 🙂 .