231111 Kovk P3967 13:44:42

Zjutraj se pokaže, da bo danes kar lep dan (šajba na Primorskem že ob 9h, čez SLO pa v glavnem SZ, ki z višino še narašča, edino v Vipavski JZ). Takoj se pridružim ideji za Kovk.

Erzo sprva skliče zbor na Vrhniki za 10.45. Iz LJU odidem že malo po 10h, saj mi kaže zastoja za 50 min. In prvi je na J obvoznici, drugi pa zaradi del (frezajo in asfaltirajo vozni pas AC na manjšem kosu od Loga naprej, zaprt pa je ves desni pas do Vrhnike !!! Zaradi zastoja gre večina na Brezovici ven (je že zastoj za ven !!) in tako je tudi stara cesta do Vrhnike zabasana in tudi vse v okolici Vrhnike, saj Vrhnika ne požira.

Erzo zato prestavi zbor na Kalce za ob 11h, saj on lahko gre kar od zadaj dol v Logatec. Mi, ki pa prihajamo iz LJU smeri, pa obtičimo v zastojih… Eni iščejo obvoze čez Horjul, Podpeč,… vse tu in tam zabasano…

Erzo s prvo ekipo (Mojca, Gabor s Potrebuješevim Andrejem in Pojetom v spremstvu svojega avta do Cola). Mega me čaka na Kalcah z Vidičevim Draganom in Belčičevim Matejem in še kasneje prišlim Gerdejevim Stojccem, dokler ne pride iz svojih zastojev Milan. Tako prvi 3je odpeljejo, jaz pa končno ob 12h (ko le pridem na Kalce) presedem v Stojccev avto. Mi 3je z Milanom ful gasa naprej od zadaj na Kovk.

Na startu množica po tekočem traku v luft. Veter idealen po pobočju gor, se pa že nabirajo vedno nižje bazice. Večina naših je že v luftu, še Mega, Dragan in Belčič so v zadnjih pripravah. Postavimo še mi trije, ko pride še nekaj zamudnikov iz naše letalne družbe – Gracarjev Jože pridno fotka dogajanje.

Vetra mi je skoraj premalo, saj kar nekajkrat ne uspem dovolj dvigniti in podrem, preden le odletim.

Skoraj brez vrtenja (naberem le na Podrti) se peljem z lepo višino nad grebenom do Hublja. Nadaljujem naprej proti Predmeji, pa se baza vedno bolj gostega in temnega oblaka opazno spušča proti višini grebena. Malo še rinem naprej v kot, potem raje obrnem nazaj.

Nazaj je treba nekaj več delati za izbiro prave smeri, čeprav vrteti ni treba kaj dosti. Ko na Hublju nekaj naberem, sem že v bazi in zapeljem stran od pobočja, da pridem spet iz mleka. Enako se mi zgodi na Podrti in ker je kar nekaj ljudi nad grebenom in pod njim in je nazaj proti Z res vse bolj in bolj pokrito, se odločim, da ne grem še enkrat in zapeljem ven proti Vipavi.

Pa kar vztrajno curim in pridem precej pod Plazom na pobočje z višino cca 400m. Že mislim, da se bom rešil, pa sem vseeno prenizek in me tu dodatno še močno spusti, da se komaj zvlečem čez AC na travnik.

Zoranov let

Ko pospravljam, se lotim tudi logistike. Mojca in Andrej sta že rešila avto in prideta po mene.

Mojčin let

Andrejev let

Erzo in Jože sta tudi že scurila

Erzov let

Jožetov let

in sta s štopi prišla na Col iz različnih smeri, tu pa z Jožetovim avtom še enkrat na start.

Stojcc je tudi že pri Anji.

Stojccev let

stojc cc : Za danes dost .Z strgano 1d linijo bo zadostovalo. [11.11.2023 15:10]

Zato naju z Mojco Andrej odloži na Kovku na parkingu, da odpeljeva Megov in Stojccev avto k Anji. Med potjo dol, Mega toplanda in bo zato on lahko odpeljal še Pojetov avto v dolino.

Megov let

Gabor scuri pod Lijakom, vendar najde rešitev nazaj do Kalc s familijo Kurnik.

Gaborov let

Midva z Mojco nazaj k Andreju in skozi Vipavo… namesto na AC po Mateja, ki pešači iz smeri Podnanosa.

Matejev let

je pa Matej pridno fotkal med letom

Mega pripelje Jožetov avto do Anje, Jože pa toplanda nekje na Colu !

Jožetov popravni let

Ker je medtem tudi že Dragan na tleh,

Draganov let

Dragan Vidic : Zanimiv dan za letenje. Pod Modrasovcem nizka mastna baza, ki pa je na robu kar držala. Tako nizko nisem še nikoli priklopil Čavna čez ravnino. Večinoma precej pokrito, vendar je bila termika čisto uporabna. Zaradi poznega štarta mi je na Nanosu zmanjkalo časa, bil sem prepozen in je komaj še kaj delalo. Sicer pa zelo zadovoljen z dnevom! [11.11.2023 21:26]

odpelje on Pojetov avto na Col in nadaljujeta proti domu. Mega pa s svojim avtom po Erza, ki je v drugi rundi imel čas še za fotkanje.

Erzov popravni let

Andrej Erznožnik : Danes smo tekmovali kdo bo zadnji v zraku, le da kot ponavadi, drugi tega niso vedeli… Lol . Po prvi curaži v Lokavcu, dobim 2 štopa. Za prvega je zaslužna gospa, ki ni mela gotovine za plačat mojstra doma in more na bankomat. Drugi mladenka s šopkom rož in pol ma Poje avto na Colu in on tud dobi štop z vipavske strani, da se dobiva. On gre domov, jaz se pa odločim, da grem še 1x, da si ne bom s temo kaj očital. Me mora pelat gor in seveda si premisli. Ideja je da nabijeva Milčeta, pa je previsoko dvignil letvico. Na koncu je nekako jasno, da mora Poje pristat na štartu, obračam manj kot on, saj bo zanj zadostovalo, potem ga ne vidim ga pristajat na štartu in me nazadnje s pristankom na Culi (Col) stisne. Fajn je blo.

Stojcc končno dočaka tudi Milana…

Milanov let