231116 Strmca P3970 13:59:45

Danes zjutraj še lepo (šajba na Primorskem in Gorenjskem in megla v LJU), vendar je čez dan napovedano pokrivanje, predvsem pa naj bi JZ jačal povsod. Pojetov Jože skliče zbor ob 11h za Kovk in kar nekaj se nas zbere na šodru pod Petrolom … in začnemo modrovati.

Vse je že pokrito, veter na Kovku, Lijaku, Slavniku je že čez 10 in nobenega več ne veseli v tisto smer. Jaz navijam za Strmco, kjer je še malo vetra in je relativno blizu, pa ni zanimanja. Eni se obrnejo nazaj za na Gorenjsko (?), drugi gredo po opravkih in še malo v službo, le Dušan se tudi odloči za moj predlog (s svojim avtom, saj bo šel potem kar čez Cerknico domov).

Obvestim še Jeana, ki naju počaka z Misty na pristanku. Malo se usklajujemo, kdo pelje vse 4 gor, na koncu se z Dušanom zbaševa k Jeanu z Misty in padali v naročju… in gor.

Veter je še zmeren, čeprav ob mojem štorkljanju na start vztrajno jača. Hitro postavimo (meni Mentorja5 Jean, medtem, ko se bašem v oklep…). Sunki so okoli 9, vendar lepo hrbtno dvignem, po obratu pa mi zaklofa eno stran in padalo omahne in ker mu seveda ne morem slediti, me pošlepa čez travnik do borovcev. Na srečo sta Jean in Dušan takoj pri meni in otrebita borovce nekaj štrikcev, ki so se ujeli.

Še enkrat mi Jean raztegne in sedaj po dvigu uspešno odletim. Vetra je že dovolj, da samo drži, ko se peljem do Petriča in nazaj in potem pod Lipovcem in Špilnikom do Z roba, kjer obrnem in s 50+ nazaj pod start, kjer pa sem kar nizek. Jean in Dušan veselo (?) jadrata nad mano, ko se jaz matram, da ponovno naberem do roba. Vetra je še nekaj več in še bolj Z je (na pristanku nekdo kuri in dim nose vsakih nekaj minut v drugo smer…), pri ponovni usmeritvi pod Lipovec (bolj zunaj) pa spet zgubim višino in potem se vedno nižji borim do krutega konca…

Zoranov let

Nisem preveč zadovoljen (tudi zaradi šlepanja), saj sem imel ves čas občutek močnega guncanja in se nisem počutil nič preveč sproščeno (ne znam pa si razložiti, kaj je glavni razlog temu, kar opažam že kar nekaj časa: preplozano padalo, preveliko za mojo sedanjo težo, ali neustrezen sedež v kombinaciji s takim Mentorjem5 … ??).

Počasi pospravljam, medtem pa se v zraku pojavi še Erzo, ki je le prišel za nami… Po telefonu se najavi še Deluxov Boris, ki bi rad testiral novo padalo. Dušan pristane malo preden pride Boris.

Dušanov let

Jaz sem se medtem odločil, da grem z njim še enkrat gor z Rookom2 namesto Mentorja5, da preverim, kako se bo taka kombinacija obnašala… Pa še Dušan gre z nama za šoferja (robo pusti kar rinfuzo). In pospešeno na “čisto” elektriko nas Boris zapelje gor…

Na startu pa sedaj že kar pošteno piha (sunki okoli 10) in še precej hladno je, tako da jaz kar odstopim od svojih namenov…

Jean pristaja spodaj na uradnem.

Jeanov let

Erzo pa visi kot salama, na mestu visoko nad startom, ko se Boris štima. Potem Erzo potegne ušesa in se le zažne spuščati, Boris pa odloči, da vzame raje 12m2 KodeP, kot da v takem vetru tvega z normalnim padalom.

Erzo pristane,

Erzov let

Dušan odpelje Jeanov avto dol, jaz pa počakam Borisa… ki v naraščajočem vetru tudi z malim padalom odstopi od letenja, tako da se sam odpelje s svojim, jaz pa Erzovega spravim do lastnika…