231118 Šipnica P3972 11:50:42

Danes pa smo povabljeni na Nemlinov memorial v Bohinj. Ker imam v tistem koncu predvidene še zemeljske obveznosti sem dokaj hitro za te nezemeljske, sploh ker je vreme lepo (le veter je napovedan močan SZ – tudi v tistem koncu – ampak “domačini že vedo” pravi Erzo).

Erzo se odpravi z Mojco iz Vrhnike, jaz z AMojco iz LJU. In se nekaj minut pred zborno 10h dobimo pod smučiščem Senožeta. Nekaj se jih pripravlja za H&F, nekaj za prevoz gor, medtem ko se pozdravljamo, saj se nekateri nismo videli že od zadnje udeležbe pred enim letom (nekateri celo pred dvema… 😉 ).

Porazdelimo se po avtih (mi 4je smo s kombijem Loop Teama) in po dolgi cesti mimo Uskovnice daleč naokoli do končne jase. In nekaj minut počez čez gozd položno dol na start.

V nasprotju z (skoraj) vsemi napovedmi, piha idealno po startu gor (termika nad Srednjo vasjo že lepo dela…). Smo med prvimi na startu, ostali počasi kapljajo (s parkirnega travnika ali najhitrejši že peš iz doline). Vreme je prekrasno, razgledi prekrasni in tudi hladno ni preveč. Skratka fenomenalen dan (sploh meni, ki nisem bil v teh koncih že 2 leti !!!).

Nekateri tudi že postavljamo (vprašanje, če bo kasneje kaj bolje…). Drugi čakajo in taktizirajo… Prva je pripravljena AMojca, ki tudi prva potegne, zajadra na levo in počasi curi proti dolini.

Mojčin let

Potem pa potegnem hrbtno kot drugi že jaz in od prve speljem. Na levo močna curaža, zato obrnem in v umirjenem glajdu (in upanju) proti skalni steni Studorja, obsijani s soncem, kjer pričakujem vsaj nekaj termike. Ampak stena je zgolj obsijana, termike pa nobene, zato se po putru peljem naprej proti jezeru (enkrat vmes vario malo zapiska, vendar premalo za obrat…) in pripeljem točno na uradni pristanek ob jezeru.

Zoranov let

Tudi Mojca kmalu pristane ob AMojci,

Mojčin let

ki medtem že pospravi in pride pome do jezera. Medtem startujejo tudi drugi, ki več ali manj ciljajo na pristanek pri avtih, od koder ni daleč do obljubljenega golaža 🙂 .

Erzo še nekaj časa taktizira, potem se zapelje čez dolino in pristane na Senožetah.

Erzov let

In naredi 2 nova starta 🙂 .

Erzov novnovnov

Erzov novnovnov