231120 Kovk P3974 13:18:49

Napovedan je bolj slab dan z zmernim JZ in s postopnim poslabšanjem in razmišljam le o kakšnem projektu na Gorenjskem (kjer bo dopoldne še sonce), ali kvečejmu Kižlovki.

Pa v ranem jutru Škobernetov Tomaž že vabi za Kovk (ob 9.30); potem bi Vidičev Dragan šel ob 10.30, pa Milče (za katerega je prvi zbor sredi noči 🙂 ) zgliha na 10.15. Ker je Vipavska vsa zabasana v nizkih bazah (greben je sicer zunaj), se za tja sploh ne odzovem, dokle Erzo ne skliče drugi zbor za ob 11.30 (“bolje danes vsaj malo leteti, kot jutri v dežju doma sedeti…”) in me spravi na obrate in se ful gasa odpeljem na Vrhniko, kjer me Erzo že čaka z naloženim Draganom (Tomaž in Milče sta že dol…).

Od zadaj na Kovk po megličasto sluzastem ambientu. Tomaž in Milče sta že scurila k Anji.

Milanov prvi let (Milan sproti briše in nalaga lete zaradi naših zafrkantskih komentarjev …)

Zoran Gaborovič : Ej, a nisi reku, da se za manj kot 20km ne splača 😊 Erzo: Ampak res, za manj kot 20 se ne splača hodit, še Samo je reku, da bo taksa za tiste ki pod 20 odletijo Zoran Gaborovič : A ni škoda za vse izgubljene lajke 🙂  … [20.11.2023 17:09]

Zaparkiramo in po cedečih travah neprijazne megličavosti in temine nizke baze nad sabo nadaljujemo peš na start. na startu piha idealno (postaja sicer javlja celo sunke do 9).

V neprijaznem hladu takoj postavimo in v luft: prvi Erzo (“lahko začne deževati…”), potem v prvem poskusu jaz in zadnji Dragan.

Desno vozim tik pod bazo in nekako vzdržujem višino ob grebenu mimo Podrte, tik ob skalah v zaliv desno in naprej – generalno v rahlem curjenju z redkimi nežnimi piski. Naproti mi dosti nižji v povratku v srečanje pripelje Erzo. Do Hublja pridem že precej pod robom in tu raje obrnem.

Nazaj vozim proti vetru (dejansko piha splošno J) in samo še curim. Pred Podrto sem že zelo blizu platoja (Erzo dosti višje pelje nasproti že drugo rundo…), zato samo še odpeljem ven na pristanek.

Zoranov let

Medtem sta Tomaž in Milče (zahvaljujoč taxi Samuel = Samo) ponovno gor na startu.

Med mojim pospravljanjem pristane Erzo nekaj naprej od Anje.

Erzov let

Komentar leta: Ko Milče ne objavi svojega prvega leta, ko mi šele prihajamo in prav potihem še 1x prihaja na štart, pa nam tega ne pove, čeprav se slišimo po telefonu; prihaja na svoj drugi drsni let (običajna ideja je, da bo objavil le daljšega) in ko se tadomačim ne da več letet, se da nam!  Prav nežno in tudi po meglah. [20.11.2023 17:06]

Tomaž in Milče ne prideta do pristanka.

Milanov drugi let

Andrej Erznožnik : Za manj k 20 se ne splača, a ni škoda like-ov ki jih boš zbrisal [20.11.2023 17:09]

Kot tudi ne Dragan, ki je za povrh še štrafnjen.

Draganov let

Erzo za prevoz organizira Sama, ki me pri Anji pobere z naloženim Draganom. Še Erza poberemo in gor. Dragan bo odpeljal dol Milčetov avto, midva z Erzom pa domov…