231229 Zabreška planina P4001 14:13:11

Ker je danes podobna napoved kot včeraj, gremo spet na Gorenjsko. Na Zabreško planino (ki smo si jo že včeraj ogledovali), saj bo tam sonce in malo vetra. Je pa tudi nekaj inverzije pri tleh in nad 1700.

Pri AMojci poberem Mojco in Deluxa in proti Bledu/Žirovnici/Završnici, medtem ko se Škobernetov Tomaž z novim avtom sam pripelje do istega parkinga ob jezerčku. Tu presede k nam v LCja, da se zapeljemo gor. Zaparkiramo pred ograjo na planini, vzamemo robo in tistih nekaj korakov na pobočje nad hišico.

Nekaj lokalcev ravno štartuje, ko začnemo postavljati. Hitro se naštimamo (hvala Tomažu in Borisu za sekundiranje) in v luft: Zoran, Tomaž, Boris in Mojca.

Najprej malo zacurim in iščem malo sem in tja, da desno pod planino le nekaj najdem in se počasi spajsam nad start. Vrtim in iščem, pa kaj dosti več ne naberem. Zapeljem se čez dolino Završnice na prednji greben, kjer sem že nizek na 1000. Ob pobočju dobim dviganje in se počasi spajsam nekaj pod rob in tudi malo čez in tako počasi pridrajsam do Petra. Tu še nekaj časa vztrajam in vrtim v dokaj razburkanih in ostrih in kratkih dviganjih, brez pravega lepega stebra, kjer bi lahko pošteno nabral.

Ko tukaj obupam, se zapeljem še naprej pod Jamarski vrh in še tam malo iščem, preden se zapeljem v final glide do tovarne Elan.

Zoranov let

Andrej Primc : Me veseli, da kdaj pridete tudi v naš konec! [29.12.2023 15:54] Zoran Gaborovič : 😇 [29.12.2023 16:23]

Med pospravljanjem je Tomaž s svojega pristanka že prišel do parkinga ob Završnici in svojega avta (vendar so njegovi ključi v Deluxovem žepu, saj se je Boris že med vožnjo javil, da bo pristal ob avtu.

Tomažev let

Mojca pristane blizu Vrbe.

Mojčin let

Tomaž pa končno dočaka tudi Borisa, da gresta lahko gor po LCja.

Borisov let

Boris pobere z LCjem najprej AMojco in potem še mene v Begunjah, kjer se v Avsenikovi gostilni še malo podružimo.