240127 Ulovka P4023 14:03:11

Danes podobno kot včeraj, SZ zgoraj, spodaj pa šibki S,SV tendence, pa inverzija do 900. Sprva smo planirali Zavrh, saj nas je danes sklical Berto na praznovanje 80-letnice pod Rakitno in moramo ostati v dometu.

Pa še megla skozi dopoldan kar vleče v tem delu LJU kotline in še vetra ni nobenega na Zavrhu (1-2/2 SV). Delux zato navija za Ulovko in skliče zbor ob 13h na Vrhniki. In se zberemo razen Borisa še Mega, Pojetov Jože, Gabor, Potrebuješev Andrej in jaz. Do vznožja ceste na Ulovko in z dvema avtoma gor po ledeni prečni cesti. Potem pa še peš po kolovozu na vrh smučišča, kjer sem bil nazadnje 24.05.2016 !!!!

Več snega, kot sem pričakoval (pa še dokaj trd, grudast in potacan je od vsakodnevnih Borisovih akcij 🙂 ). Takoj postavimo v vetrčku rahlo z desne, občasno 0, občasno pihne po pobočju gor.

Odletijo Boris, Poje, Gabor

Borisov let

Jožetov let

Gaborov let

in v drugem poskusu jaz (hvala Mega).

Zoranov let

Potem pa še Andrej in Mega.

Andrejev let

Megov let

Med pospravljanjem blizu odcepa na Trčkov grič v Podlipski dolini pospravim in že pride pome Jože z Deluxom. Poberemo še Mega in Andreja in do avtov.

Ker je treba gor po oba avta, nas Jože zapelje kar vse, saj bi Boris in on še enkrat odletela, ostali trije pa bomo spravimo avte dol.

Ko odpeljem Jožetov avto dol, zgrešim pravi odcep in se zavem, da je nekaj narobe šele, ko se cesta vleče v nedogled (pa ne pod Ulovko po S strani 😉 ), jaz pa začenjam prepoznavati štarte v okolici Logatca !!. No, obvoz čez Logatec se je končal ravno, ko Jože in Boris pristaneta…

Borisov 2.let

Jožetov 2.let

Potem pa čez Borovnico proti Rakitni na Bertovo druženje, Boris pa odleti še svoj vsakodnevni standard …

Borisov 3.let