240131 Slivnica P4027 14:07:40

Sončen dan z jutranjo megličavostjo po LJU kotlini in z močno inverzijo do 1300, šibek veter SZ, SV smeri. Buzet se po 10h sicer začne ogrevati in kaže nekaj šibkekga JZ (v nasprotju z napovedjo, da bo ves dan šibek V, SV), nekaj kasneje tudi Kovk (ampak na Kovk nikogar zares ne mika…), pa tudi bližnja Slivnica javlja šibek JZ…

Vendar jutranja usklajevanja ne rodijo odločitve; zato se dogovorimo za zbor ob 12h na Vrhniki. Boris in Milan in jaz počakamo še Jožeta. Milana Slivnica ne zanima (Buzet je za vse preveč nesiguren), zato se trije naložimo v LCja in proti Cerknici. Še Mega med potjo potrdi udeležbo in na Pumpi zleze v LCja in gor.

Na startu piha ves čas od zadaj rahel S,SZ z občasnimi skoraj nulcami in obračanji na V. Spravimo se čez ograjo pašnika na V pobočje, kjer že nekaj časa čakata dva mladca iz Cerknice (tečajnika) na boljši veter (izkaže se, da je eden od njiju Jožetov sorodnik 🙂 ).

Vsi začnejo takoj pomagati meni (“da spravimo Zorana v zrak…”), ki bom očitno za sondo. Pa še kar nekaj časa čakam v tangicah vsaj na nulo. Končno v nekem trenutku za moment celo dahne gor JV in takoj potegnem hrbtno. Rook2 gre lepo gor in po obratu naredim še tri korake in ga kar lepo čutim. Potem pa pihne od zadaj, delno sesuje padalo, jaz pa še kar laufam, laufam in že na meji padca atraktivno speljem (ves čas v strahu, če je na koncu pobočja mogoče drot od pašnika !!).

Najprej me zelo spusti, potem nekajkrat butne in zagunca in spet močno spušča, da se že vidim nekje na travnikih Marofa. Potem pa le drži in se zapeljem še mimo Petrola na travnik pod hišami Svinje gorice.

Zoranov let

Med pospravljanjem pristane Boris pri Pumpi.

Borisov let

Ko sediva na sončku pri Pumpi, pa pripelje po nekaj jadranja ob vrhu še Jože.

Jožetov let

In za njim tudi Mega.

Megov let

Tista mladca iz začetka pa nam pripeljeta LCja dol 🙂 , tako da se lahko kmalu odpeljemo, saj se Borisu mudi še na dnevno dozo Ulovke…