240316 Strmca P4054 11:39:54 in P4055 12:32:53

Še predno se človek dobro prebudi v sobotno jutro bi Erzo že šel letet – na Strmco – preden pojača oziroma pride (napovedani) dež. In razpiše akcijo (“Zdaj grem strmco. Še kdo”)…

Sam si v miru pogledam situacijo in čeprav nisem nameraval nikamor (zaradi napovedanega dežja), me njegovo naslednje sporočilo (“Mega in io zdj velikopotezno od bal gor”) spravi na obrate. Na hitro se spravim skupaj, pokličem še nekaj potencialnih (nezaintereserinah) kandidatov in se na koncu sam odpeljem pod Strmco… kjer pa me čaka Ćerimovićev Elmir. Prestavi se k meni v LCja in gor.

Ker doslej ni bilo kaj dosti vetra, sta Mega in Erzo odletela šele tik pred najinim prihodom na start. Elmir vzame robo in H&F na Petriča. Erzo dvakrat malo zavjuga in toplanda.

Erzovo ogrevanje

Mega medtem odcuri na pristanek.

Megov let

Erzo se po zadnjem toplem-dingu čaka na kaj več vetra na startu ob meni. Ko pa povem Megu, da ga pridem dol iskati, se bo še on vrgel dol (zabičam mu, da ga z Megom spodaj ne bova, če mu pride na misel, da bi pojadral…).

Ko pridem dol, Mega samo rinfuzo robo v LCja, Erzo pa seveda jadra na V vogalu. Samo odpeljeva se gor in začneva postavljati, ko Erzo scuri na pristanek…

Erzov let

Jaz vzamem k tangicam danes Mentorja5, saj je vetra malo (3-4/4-5 bolj Z smeri). Mega mi raztegne, potegnem hrbtno in lepo odletim v prvo. Zajadram sem in tja po kotlu med Petričem in Lipovcem. Veter je občasno sunkovit in po klobasi sodeč je tudi res malo pojačal. Elmir jadra nad mano.

Mega sprva čaka, če bova scurila, da pride dol po naju (in Erza).), potem se ob videnem z Erzovim avtom zapelje dol po njega. Jaz počasi pristanem po slabe 1/2 ure.

Zoranov let z Mentorjem5

Elmir pristane skoraj hkrati z mano.

Elmirjev let s Petriča

Pospraviva, gre po svoj avto in naju naloži in gor. Medtem sta Erzo in Mega oba že drugič v zraku, v višavah nad Petričem in počasi izgineta čez hrib, ko jaz hodim na start za drugi let (sedaj s Kimfly M24), Elmir pa gre še H&F na Lipovec (ob prihodu gor sva dva turista zaprosila, da dostavita Elmirov avto dol na pristanek).

Postavim, lepo na vetru razprem padalček v zidek (se vidi, da je lahko padalo…) in po dvigu lepo odletim. Po dolgem času spet enkrat bolj zares letim z M24 in čuti se velika razlika v hitrosti in stabilnosti (M24 je 24 m2, Mentor5 pa 27 m2 in prej sem kar plutal v tangicah v primeri s sedanjim drugim letom). Malo zavijugam sem in tja in pristanem.

Zoranov let z M24

Elmir pristane spet malo za mano.

Elmirov let z Lipovca

Mega je potegnil v smeri Unca in pristal nazaj na Planinsko.

Megov popravni let

Erzo pa čez Logatec in Vrhniko še malo naprej…

Erzov popravni let

Komentar leta: Včeraj raja JKŽ in za danes je napovedan dež, zato sem spoščen, skoraj preveč. Jutranja diagnoza pa je vse drugačna! Vsaj Strmca, naredim paniko na telegram, pa ne trznejo dost, saj je res samo curaža – vetra ni. Ampak, če za nazaj pomislim, so taki dnevi na Strmc najlepejši. Samo sonca mora bit več in res kresnejo lepe bazice, da po startu MORAŠ ven pod njo in do vrha pod bazo in Barje tretji dan zapored! Najlepši dnevi so preden zazelenijo gozdovi!! [16.3.2024 17:36] Urban Mežnar : Lepa! [16.3.2024 17:35]

Erzo takoj po pristanku sproži logistične aktivnosti preko Telegrama 😉 : “Na tem mestu naprošam, če bo šansa če se lahko moj avto s strmce starta spravi v Planino in če je šansa Kurnika celo v Logatec Kp ks928, kluc je pri brisalcu Odletu Log pri Brezovici “

Ko pospraviva z Elmirom in gre Elmir po svoj avto, pristane še Jean (ki je vmes prišel na start, kot še Mežnarjev Urban, Emil in Redstar).

Jeanov let

Jean se naloži rinfuzo k nama in gor. Jean se ponovno v luftu pridruži ostalim, Elmir svojim zemeljskim obveznostim naproti, jaz pa v miru pospravim robo in se počasi odpravim proti domu. Pa se javi Delux, da ravno prihaja in zato se zapeljem na pristanek, kjer ravno nalaga Urbana.

Urbanov let

Potem pobereta še mene in gor. Onadva na start, jaz pa spustim Elektrika na pristanek za nadaljnjo uporabo in z LCjem proti LJU v ploho.

Deluxov let

Sky Rider : Mi ni bilo za proti severu letet. [16.3.2024 15:41]

Urbanov popravni let

Urban Mežnar : Na koncu me je ujel dez, drugace pa super.. mojca hvala za prevoz  [16.3.2024 17:41]

Jeanov let

Jean Caffou : kakšen brezvezen deževen dan [16.3.2024 16:46]

Emilov 1.let

Emilov popravni let