240321 Planinska Grmada, Strmca in Kižlovka P4060 14:44:34

Se s Pojetovim Jožetom uskladiva, da danes je tudi nekam treba iti in prvotna ideja je Kovk. Ker se Vipavska noče spucati in je vse pokrito in baza nizko pod robom (pa še zmajarska tekma je tam naokoli), potem ugotoviva, da bi lahko bila vsaj Strmca; ob tem, da hkrati odpeljemo temeljno cev za vremensko postajo na Grmado.

Na Vrhniki se dobim z Jožetom in Škobernetovim Tomažem. Prestavita cev v LCja in pod Strmco, kjer že čaka Delux. Še on v LCja in gor. Ker so sunki na Strmci okoli 10, podaljšamo na štart Grmada in tam iztovorimo cev, da bo lahko Mega naprej urejal z izvajalcem (= kopanje luknje in fiksiranje temelja…).

Nazaj na Strmco, kjer piha podobno kot prej. Malo modrujemo in ker noče biti bolje (= manj vetra), Delux postavi svoj mali pokrovček in ga malo handla in potem odleti. Podrajsa sem in tja in potem zapelje bolj ven, da ga začne končno spuščati.

Borisov let

Preostali trije še malo čakamo; s svojim merilcem izmerim veter na startu: 8-9/11,6 (medtem ko postaja na vrhu Petriča pravi 7/8-9). Še malo modrujemo in potem pospravimo in na Vrhniko. Tomaž se odloči za poskus na Kovku, Jože še malo razmišlja o Sv.Ani, potem se odločiva za domov…

Na poti domov pa vseeono odvijem z AC in zapeljem v Kižlovko, kjer piha malo manj kot sicer čez LJU (4-5/8 JZ).

S coto na Staro, v idealnem vetrčku hrbtno dvignem in se celo z nekaj dviganja in guncanja zapeljem v dolinico.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije