240324 Zavrh P4062 13:31:11

Danes je napovedan čuden dan (po orkanskem nočnem vetru in snežnem neurju fantastičen gradient in mešajoči vetrovi S smeri (in jenjajoča burja na Primorskem)). Gabor da pobudo za Zavrh z zborom ob 12.30 in z Milančetom potrdiva. Mojca (in Delux) pride kasneje.

Na pristanku zmerno piha S,SV. Na poti na start nekaj malega talečega snega (in ustreznega blata), tako tudi na startu. Piha rahlo gor in takoj postavimo.

Potegnem prvi (v tangicah z Rook2) in lepo speljem. Pa me takoj začne močno spuščati. Vseeno rinem (že ves nizek) na levo pod rebro Trebelnika (= levo pobočje grape), kjer pa me nabije gor (S okoli rebra) in že mislim, da bo speljal in začel nabirati ob pobočju. Pa me spet spusti in vidim, da bom težko zrinil do pristanka. Zato obrnem v desno ven in dokler gre…

Zoranov let

Med zlaganjem se pripelje Elektrik z Borisom in Mojco ! Naložita me in gor. Na sredi vzpona pokliče Gabor, ki je tudi zaključil let (z Rushem).

Gaborov let

Boris tovariško obrne Elektrika … in ga gremo iskati na pristanek. Milanče je še v zraku, zato gor brez njega.

V vasi prevzamem krmilo Elektrika, oni 3-je pa na start (Gabor zamenja Rusha z Bonanzo3). Na poti dol pokliče Milanče za reševanje.

Milanov let

Poberem ga in nazaj do Škorpijona. Delux navija v višave daleč zunaj, Mojca pa posnema mene.

Mojčin let

Kmalu se nama na pristanku priključi Gabor.

Gaborov popravc…

Z LCjem grem iskati Mojco in jo dostavim do Škorpijona. Medtem Milanče odpelje Gaborja gor po avto, Boris pa še kar jadra.