Brazilija 2009 DIA 16 – 16.11.2009

Tiste slike, od učirej, ko perejo cune je slikala tamala, men se ni zdelo etično, jest sem samo gor dau…; sušeče se cune pa ja. Že učirej sta prišla lanska Julijen in Roland (Fra) in popoldne nardila curaka (zelo kratek polet). Zdaj zjutraj pa jih pelemo gor, saj sta z busom. Edvin ne gre več, Emil gre za spremljavo še. Piha mal. Potegnemo, in z Julijenom navijeva 1200, skoraj do kar obsežne baze, ki se steza nazaj v ravnino.

{gallery}preleti/2009/brazil/16_1{/gallery}      

Cca 8:10 (štartam 7:40, treka ni, oziroma bo back up iz Edvinovga inštrumenta šele doma) greva pod njo nazaj in se precej uleževa. Mega in Roland imata več šans, si misliva; počakat bo treba (je reku Rabič ne prehmal), a nazadnje še čez goro ne prideta – Gamaleira! Nazadnje se še tiste baze posušijo. Še enkrat gor.

Nič ne piha, al pa s strani . Čakat. Pol le popiha, nardi 2 baze pa spet nič; ampak baze zdej neki so. V slabem vetru štartam, se zvlečem gor, 1km desno, ko prej že 100 m pod štartom. Do baze in gas. Po 2,5 urah komaj 40 km, čez Antonio Martins, piha JV, veter mi nič ne pomaga, zdej že preveč pokriva, proti Marcelinu, da tam srečam južni veter. Namen je bil sicer Uirauna, ki je res carska špura, a mi je Emil rekel, da danes pobira samo v naši državi Rio Grande de Norte. To je res reku, ampak za Uirauno je bilo čist v veter, ki se je videl še po dimovih na tleh. Če bi šlo, bi šel. Roland tretjič v Gamaleiro! Mega gleda TV. Edvin… Julijen leti – gre do Rialchota in nazaj Umarizal, ima prav tako bočni veter – SV. Pa bodi pameten. Tako lokalnih vetrov pa še ne (ker ni močnega splošnega, ki bi uredil situacijo)!  Na 60 km obrnem in z južnim vetrom pod bazami, ki vse preveč pokrivajo v Sao Francisco. Da ga zašpinim 1x še s te strani. Doma je miren naš Peter, ker še ni blo 200 in kot kaže je tud ne bo. Ampak jaz sem zelo zadovoljen, saj sem prekruzal teren v vse smeri, kar je bilo zame novo.

{gallery}preleti/2009/brazil/16{/gallery}      

Leave a Reply