Fly Safari 2007

Kot verjetno že večina ve, je tudi letos SLO ekipa v Južni Afriki, kjer ponovno lovi svetovni rekord. V nasprotju od lani, se je tokrat ekipa, v postavi Primož Suša, Mare Novak in Pete Ščuka,  locirala v Prieski, ki leži nekaj sto km SZ od De Aara. V upanju, da se jim bo ob dobrem vremenu ne bo potrebno boriti s tako imenovanim ‘see-breezom’, kateri je lanko leto odnesel uradni rekord Valičema. Vendar fantje zaenkrat nimajo sreče z vremenom (mi doma je imamo še manj), vendar so že vseeno odleteli prve spoznavne kilometre.
Poslali so mi tudi sledeči report (kratek povzetek od Marlija):
{gallery}preleti/2007/afrikapost1read{/gallery}

Pozdravljene malince,
Peter, Primoz in Mare se vam po enem tednu javljamo iz Prieske v Juzni Afriki. Do sem smo potovali 39 ur. Pricakala nas je gigantska nevihta razseznosti par sto km. Naslednja dva dneva sta minila v soncnem brezveterju, ogledih moznih ugodnih startov in lokalnem popoldanskem letkanju.
Tretji dan veter ruje na startu (Groblershoop) in tudi smer ni prava. Za popoldne so napovedane tudi nevihte, zato se preudarno pokakcamo in pocasi odpravimo nazaj v Priesko.
Pametno, kajti kmalu se vse pokrije in sekne brutalna in ogromna nevihta preko cele pokrajine. Vceraj in danes mineva brez stresov, soncek, vetra ni, termika sibka, visince slabe. Odlocamo se za popoldanske flajtke, dolzince pa so ca. 100km, za katere pa se je potrebno prou fajn potruditi.
Ko bo kaj novega, mogoce ze jutri, se javimo
LP,Mare

{gallery}preleti/2007/afrikapost1{/gallery}

Foto galerija

Leave a Reply