Fly Safari drugič

Kot pravi star pregovor: za vsakim dežjem posije sonce, tako se je tudi zgodilo našim junakom v Afriki. Včerajšnji dan so kljub ne prav rekordnim obetom odlično izkoristili. Po mojem še vedno pod vtisom včerajšnjega dne, so zapisali  naslednje:
{gallery}preleti/2007/afrikapost2read{/gallery}


Pozdravljene malince!
Današnji dan mineva  predvsem v pocivanju, razen Peter je ves divji in že letka. Je soncen in vroc, vendar še bolj neprimernen za rekordne razdalje, kot vcerajšnji iz katerega pa smo le iztisnili nekaj. Start Vanwiksvlei. Brez vetra. Božji filtri. Brez kumulusov. Spokojno.
Primož vzleti ob 10:50, Peter ob 11:10 in jaz ob 11:25 uri – v bistvu turizem. Višince le do 2400m (nadmorske), dviganja šibka. Potujemo izredno pocasi. Dan se s časom in kilometri malo izboljšuje, tako da v maksimumu prilezemo do 3700m in gps na momente preseže 90km/h. S Primožem tricetrt poti preletiva skupaj, Petru pa so po kakšnih 40km malo ušle vajeti iz rok in je od tu naprej kruzal sam.
Vsak od nas je imel po en do dva kriticna-talna pobiranja, drugace pa je bil polet cool. Petra odloži za Deaarjem na 242km, s Primožem pa pristaneva na pumpi v Colesbergu. 313km. Ura je 18:30.
Se javimo, zdaj pa še mal na vrt v bazen čofotat.
Lp, Mare

So pa še dodal, da so nabil Švicarje. Itak, v to sploh nismo dvomili. Naj dodam še, da je včeraj nevihtna Ewa odletela nov nemški rekord dolg malenkost več kot 300 km. Od Švicarjev se je najbolj izkazal Alfredo z nekaj več kot 250 km. Tudi Južno afričani so naredil kar nekaj kilometrov, vendar še daleč niso dorasli našim orlom.
Glede na te rezultate lahko rečem, da ni več daleč dan, ko bo zopet padel nov rekord, pa tudi magična petstotka se že močno trese. Če ne letos, pa drugo leto!

Malinam tam doli pa, razturite!!!

{gallery}preleti/2007/afrikapost2{/gallery}
 
Foto galerija

Leave a Reply