Fly Safari – nasvidenje drugo leto!

Na žalost je čas naši ekipi pošel, tako da se jutri odpravljajo domov na mraz. Rekorda jim ni uspelo popraviti, vendar kot sami pravijo, niso še vrgli puške v koruzo. Če ni šlo letos, bo pa drugo leto boljš!

{gallery}preleti/2007/afrikapost5read{/gallery}
Pozdravljene malince,
Še zadnjic se vam javljamo iz Afrike. Dan je precej oblacen, baze ca. 600m nad tlemi, piha JJZ. To je to.
Peter navija za izboljšanje, da bi lahko še Gradient xc 2 sprobal. Je še zgodaj – ima velike šanse.
S Sušco sva pa zakljucila. V bistvu se je naredil fula dan, Pero je zdele že na 130km, zadovoljen bo, padal pa je verjetno že kupljen-ha,ha.
Moj povzetek:
Afrika je zelena. Toliko dežja kot letos ni bilo že ages. Uporabna termika se je prebujala od 12-12,30 ure.
Po moje je bilo v casu našega bivanje tu, odleteti:
– 500 km – nemogoce,
– 400 km – 1x,
– 300 km – razdalje pa niso nek problem in bi jih lahko odletel veckrat , pa sem zaradi hitrejšega recoverija, ko sem videl, da je 400km + out off reach namenoma pristaljal.
Vstajali smo ob 7h, ob 8h pa že na spote ! Glavni problem je bil cas. Zaradi zgornjih razlogov ga je bilo le ca. 7,30 ur/dan. Prvi 2 uri pa tudi izredno pocasni,kajti višince takrat niso presegale 1000m nad tlemi (2000mNm) in dviganja so bila šibka – malinjenje. Preko 3800 m nad morjem pa tudi v špici nisem videl. Drugace pa baze preko 5000m niso nekaj posebnega.
Razocaraje ? Le delno, kajti edinikrat, ko sem zares scuru se mi je zdel edini 400km-ski dan (pa še to ni nujno).  Drugace pa smo se maksimalno trudili, vsak dan študirali vremenske, kalkulirali razdalje, se vozili na 130km in vec oddaljene štarte, se fajtali, ampak enostavno ni bilo osnovnih pogojev. V tolažbo pa s Sušco trenutno drživa letošnjo navecjo razdaljo v JAR-i.
Evo zdejla novica, Peter je pristal na 240km, vrhunsko za danes in  štart ob 12,30, xc 2 je pa tut sto posto že rezerviran. Hej pero, kako je blo – ma lep polet no, padal gre pa tut k šus. Kot receno rezervacija je v teku.

Jutri po treh tednih ob 8h odhajamo iz Prieske. Drugo leto mogoce spet nasvidenje.

Lep pozdrav, Mare, Primož, Peter

Leave a Reply