P2428 Lijak 2019-01-11 15:28:00

Danes napovedan še lepši dan (še vedno pa S, SV, pa krasen gradient in precej sonca). Po Draganovi vzpodbudi Erza, rata panika in Erzo skliče zbor za 10.45 na Železniški in takoj je jasno, da Kovk ali Čaven odpadeta (vztraja SV; med vožnjo že odpovem rezerviranega Sama).

Na Železniški se zberemo: Štusov Dušan s šoferjem, pa Suša, Erzo, Vidic, Milan in Dule. Z Erzom in Draganom se zbašemo k Štusu. Milan naloži Suša in Duleta, Jean s Planine v svoji režiji.

Mi kar po stari cesti (brez vinjete) in čez Podkraj in Col dol pod Lijak po lokalnih cestah – in takoj gor na parking. Odšetamo dol na start, kjer je prva Hermanova runda že v pripravi. Začnemo postavljati tudi mi (jaz II.klasa z Mentorjem 3 – zimska/blatna varianta), ko pride že druga Hermanova runda z Jeanom, Milanom, Duletom in Sušem.

Startam takoj za Erzom z delno odpetim kokonom in instrumenti. Šele ko naberem do 1200 in se zapeljem proti Zmajarski kar bolj zunaj za Erzom, se uspem do konca zrihtati kot je treba. Okoli Zmajarske popravim do 1400 in naprej čez Skret in mimo Čavna skoraj do Kuclja. Tu me na 1500 SV kar gunca, tako da počasi obrnem in nazaj do Lijaka in čez Danijela nad Škabrijel.

Tu se kar nekaj časa matram, pa nikakor ne morem lepo pobrati, medtem, ko se Erzo že odpelje čez Sočo na Sabotin, Dragan se ves visok vrača nazaj na Lijak, Milan pa v višavah nad mano vozi sem in tja…

Končno se prigrebem do 1100 in potem do Lijaka in še enkrat mimo Zmajarske, Skreta in Čavna. Obrnem približno nekje tam kot prvič (naprej me v tem splakujočem SV spet ne vleče, čeprav kakšnega padalca vidim že pred Modrasovcem).

Nazaj, čez Lijak še enkrat do Škabrijela in do Lijaka in na pristanek.

Zoranov let

Zraven mene zadovoljen pospravlja Dušan.

Dušanov let

Suša je po opravljenih akrobacijah v svoji režiji že odšel. Jean je tudi že pristal in odšel na drsanje po Cerkniškem jezeru. Dule je tudi že nekaj časa na tleh

in je odšel po Milana, ki je scuril pri pumpi malo naprej.

Milanov let

Ko prideta na pristanek, se jima kar pridružim proti LJU, medtem ko Dušan s šoferjem Marjanom čaka, da pristane še Dragan.

Draganov let


Draganov Komentar leta:Tokrat je vreme služilo točno po napovedi. Dobro da sem prvo vračanje od Sabotina pobral skoraj iz tal, ker se je potem naredilo nescurljivo letenje. Me je zeblo pa sem stisnil zobe, ker se mi je zdelo da je dan za izkoristit. Prezebel in zadovoljem na koncu! Stara cota še vedno dobro služi! [11.1.2019 20:59]
Pavel Kante : Noge pa očitno ne več,ko si na pristanek prletu kot kepa. Prmrznu? [12.1.2019 06:57]

In seveda Erzo.

Erzov let


Erzov Komentar leta:Z dolžnim spoštovanjem: zimski padalski aksiom: bolj kot scuriš ali manj ur kot odletiš, bolj na tleh razlagaš o mrazu in prezeblih prstih, ko je odleteno več debata o mrazu ni pomembna. (Ker so o mrazu vse povedali oni prej ali ker jih ni zeblo?) [12.1.2019 09:27]
Tomaz Crnigoj : Bravo. [11.1.2019 21:29]

Še vizualizacija naših letov: