P2613 Irakli-Ene 2019-08-13 17-05-57

Ker je še vedno veliko vetra imamo za cilj ogled kakšnih okoliških nižjih startov, pod večer pa še klif v parku v centru mesta. Iz našega hotela J od centra Burgasa najprej v center na zajtrk ob rivi.

Potem na S na ravnico, iz katere se dviguje nekaj kucljev. Vetra za izvoz. V vasici Kableškovo z glavne ceste (praktično za vse asfaltne ceste je potrebna E-vinjeta) na lokalne. Malo se lovimo skozi vasico in vedno slabše vozne površine. Na koncu vozimo že po kolovozih tipa rally Pariz-Dakar in se končno vzpenjamo na vrh griča. Štart na koncu najdemo in je soliden, vendar se veter ne pusti (10-12/ 15,4). Je pa vsaj lep razgled. 

Potem nazaj v civilizacijo

proti naslednji bližnji beli piki sredi mondenega turističnega središča Sunčev Brijag (Sunny Beach) verjetno spet klif na obali. Malo motovilimo, saj nam je že kmalu jasno, da je ta pika fake rezultat od nekega nepopolnega leta. Nekateri še na ogled mondene plaže.

Ko se izkopljemo izmed modernih betenskih hotelov, predlagam bližnjo piko na hriboviti obali S od zaliva, kjer je objavljenih več letov, ki obetajo klifsko letenje. Malo čez hribe in dol na V do obale, pa po kolovozih do obsežnega področja divjega kampiranja plaže Irakli.

Jaz kar z lahko robo na bližnji start, ki je malo bolj goli travniček z odprtino in pogledom na divje peneče valove spodaj.

Ostali še brez, saj je vetra res še veliko (7-8/9,9), vendar je lep laminaren in na klifih tako očitno mora biti, sicer se ne leti.

Večina je za malo kopanja, zato dol na obalo 30m niže in malo namakanja v divjih valovih.

Osveženi nazaj gor in po robo.

Postavimo in v luft: prvi Boštjan, pa jaz, Mega, …

In potem, uživancija dokler se je komu dalo. Ko me tangice začnejo že neudobno stiskati, pristanem spodaj na plaži in z nabranim M-om gor.

Zoranov let

Potem pristane kar na startu Mega.

Megov let

In počasi do mraka so pristajali še ostali bolj ali manj zataknjeni v trničasto šavje na startu…

Nekateri so rinili prav do konca rta pri svetilniku in potem upali, da bodo prišli (v močan veter) nazaj.

Jožetov let
Vidmarjev Komentar leta: fantazija dneva, skoki v razpenjene valove, letenje nad klifom zdaj pa še bolgarska kuhinja… [13.8.2019 19:15]Tom Pavlič : Bi kar verjel… [13.8.2019 18:56]

Jožetov filmček dogajanja je pa tukaj

Jankov let
Boštjanov let
Stojanov let
Silver Surfer : Klifi na Črnem morju [18.8.2019 22:22]
Andrejev let
Urbanov let

Še vizualizacija našega klifčkanja:

Potem pa v bližnjo podeželsko restavracijo na bolgarske dobrote in čez hrib nazaj v naš hotel pri Burgasu…