220624 Kižlovka P3655 11:27:15

Danes je napovedanega veliko JZ (z lepo jutranjo sondo), ki bo naraščal čez dan. Ker imam najprej primarno terapijo, sem pozen.

Po dolgem času imam spet sekundantko s sabo in družno po vlažni tropski vročini (ura je skoraj poldne in ponoči je deževalo, da kar puhti vlaga po zraku) po desni strani naokoli na Novi start. Rahlo konstantno piha z desne (Z) in se raje prestaviva na Stari start, kjer pa piha konstanto po griču gor.

Še predno si nataknem tangice in vključim 2x FlyMe, je padalo že raztegnjeno. Samo še štrikce poravnam in se hrbtno vpnem in le malo počakam, da se prepričam, da je vetrič konstantno gor, brez nekih čudnih vmesnih vložkov.

Potegnem in padalo kar skoči gor, me celo rahlo prehiti, vendar speljem pred prelomom. Zunaj pa me močno spusti in tik nad tlemi butne gor, vendar imam premalo višine, da bi prišel kaj dosti naprej od koruznega polja.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Ko poskušam objaviti let, najprej ugotovim, da FM4 tega leta sploh ni začel snemati (včasih se zgodi, da ga noče zaključiti in pokaže error, da sploh ne bi snemal, pa se mi še ni zgodilo..). Na srečo pa je stari, posodobljeni FM lepo posnel in zaključil.

Malo sem razočaran, saj sem, ob tako lepem vetrčku gor, pričakoval dosti daljši let. Ko omenim ponovitev, pa sem deležen le grdega pogleda, kar mi ustreza, saj se vse cedi z mene in me res ne mika še enkrat gor po tej savni.

Leave a Reply