181219 Slevica vrh P2425 13:03:27

Zjutraj še sonček na Vipavskem, dopoldne pa že pokrito. Burja na Kovku (kljub napovedi obrata) še kar nabija. Nekaj upanja daje še Lijak (ki pa je tudi že ves pokrit).

Ob 11.30 na Železniški Erzo in Milan (Dule odstopi). Obadva se raje odločita za skok s Slevice, kot v nesigurnost Lijaka in se seveda prilagodim.

Ko nas Milan pripelje na vrh, piha po hribu gor, zato se odločim za spodnji start, Milan pa za vrh. Po kratkem cincanju se Erzo tudi odloči za vrh.

Pod hišo trakec lepo kaže gor in takoj postavim. Preleti me Erzo. Ko se že vpnem, se veter obrne na SV od zadaj. Preleti me še Milan, jaz pa čakam. Obadva se javita po pristanku z info, da lepo drži desno ob grebenu in celo malo dvigne, tako da sta se zapeljala daleč čez Vrzdenec.

Erzov let

Andrej Erznožnik : King z gasom proti Tritonu ni imel za burek [19.12.2018 13:23]Mojca Pišek : Za sirnega ali mesnega? [19.12.2018 13:46]Andrej Erznožnik : Špinačni [19.12.2018 14:16]

Milanov prvi

Samo še dol piha bolj ali manj. Malo še počakam, potem peš nazaj gor do avta in na vrh. Tu piha lepo naravnost gor.

Postavim, potegnem in lepo speljem in okoli ovinka na plato in čez in v rahli curaži visoko do Športne in na pristanek.

Zoranov let

Med pospravljanjem Milan prištopa in premakne Erzov avto v Vrzdenec, jaz pa za njim. Oba sta že naložena in gor. Onadva še enkratna vrh, jaz z Milanovim avtom dol in po njiju v dolino za Vrzdencem.

Milanov drugi

Ko se peljemo nazaj, pa pripelje mimo Kastner in ga takoj ustavimo. Erzo ga določi, da ju zapelje še enkrat gor.

Jaz pa proti LJU.

Milanov tretji

Milanov četrti
Milanov peti