Zavrh, 11.3.2012

Da drama ne bo šla v pozabo…

Ob 13.30 se dobimo na Šodru (Erzo, Mega, Delux, Mirko, jaz), poberemo Manco na pumpi in na Zavrh. Piha kar močno, višje zgoraj pa S kar orenk podi oblake. Mega gre viteško za sondo, itak pobere, tako da ni strašna referenca :), javlja pa, da je višje zgoraj kar močno. Odletita še Erzo in Mirko, ko na štartu že malo bolj jača… Začneva postavljati še Boris in jaz, ko Manca omeni, da ona ne bi šla zadnja. In drama se začne…

Tako ji pomagava, da se pripravi, vendar ji prvi start ne rata, ker jo sunek vetra katapultira nazaj, da jo zrikverca do grma, kjer se padalo ustavi na vejah. Z lahkoto ga snamemo, da se ponovno pripravi. Ko ponovno starta, jo odnese v desno, da se s padalom zatakne v drevo (kot je Delux potem večkrat povedal, je zmrznila), vendar po hladnokrvnih napotkih profesorja Deluxa varno pristane nazaj na startu pod kotom 90 stopinj. Takoj ko je na tleh, se odloči, da ji res ni treba. Tudi Deluxu se zdi, da mu ni treba, zato kar čakamo. Veter pa vedno bolj jača. Prideta še Uki in Jože Iskra, ki nekako ne razumeta, da “piha” in začneta kar pripravljat. Delux se odloči, da zdaj pa mu je treba in se pripravi. Njega kar dvigne, ko je še hrbtno obrnjen ven, sicer se mu uspe obrniti, vendar gre potem malo dol, tako da se usede in podrsa (Delux pravi, da je bil 7 cm nad tlemi, ampak res mi ni jasno, kako je on to uspel videt, jaz pa ne ;)) in kontrolirano sede pusti, da ga odnese v zrak. Za mene že 3. šok dneva.

Odleti še Uki (dobro), potem pa Iskra, ki hrbtno odleti z zafecljano komando (toliko o varnem in kontroliranem hrbtnem štartu :)), ki se jo odloči reševat kar takoj, ko še niti mimo prvih dreves ni, kar ga seveda z veliko hitrostjo odnese levo v drevesa… nakar hitro ugotovi, da mogoče pa bi z reševanjem komande malo počakal in jo raje potegnil… no, potem v velikih nihajih odleti ven. Pa so bili moji živci še malo bolj načeti.

Po mojem mnenju začne veter malo popuščat, z zraka na start dobivamo različne informacije, kako je za mene in kako ni za mene in kako je premočno in kako ni premočno… Manca psihira, da ona ne zna plezat po drevesih in snemat padal in da najbolje, da greva kar z avti dol… no, se vseeno odločim in odletim (lepo :)). Malo je močno, zato se držim zelo zunaj grebena, kar seveda pomeni cca pol ure letenja in curažo.

Povzetek dneva:

  • Mega je visok in super leti
  • Erzo se drži bolj nizko in leti domov (seveda spet zmaga interno tekmo)
  • Mirko se v svoji nevednostni pusti odnesti čisto čez greben in napsihira Megata in Erzota
  • Manca mora trenirat štart
  • Delux (kot si je srčno želel)  leti drugače kot prej nekaj zaporednih dni
  • Zorana spet ni
  • Res ni prijetno ostajati zadnji na štartu

9 komentarjev

  1. Se strinjam,da je realno povzeto..brez super-egov,potem kasneje ko se tole piše,in je itak že vse mim,pa sploht ni blo tko dobr oz.slabo…točn tko kt je blo!

  2. Že prav, ko je blo rečeno, da boš na dolgo in široko opisala najinega Ambroža, ni blo pa nič! No, res je, da se razen tega, da jaz sploh nisem letel, ampak sem le letel dol po poseki do ceste za tvojim padalom, ki se je tjakaj valilo, ni dogajalo nič omembe vrednega. 🙂

Leave a Reply