120117 Ženček P639 16:52:55

Jaz bi tud danes letel. Zjutraj je bilo še kar mirno, ampak ko smo se mi začeli koordinirati je že močno narasel Z in ni bilo več dosti izbire. Tisti, ki so hoteli sigurnost, so šli na Lijak, ampak nobeden od nas si to ni posebej želel (zgleda, da se je tud Borisal malo naveličal one luknje doli, saj je prav on predlagal/odločil  Strmico – ali tolažilni Ženček, če bo tam premočno). No v resnici sem Strmico predlagal jaz že kakšni dve uri prej, ko Z še ni bil tako močan. Poskušali smo Mega službeno poslati v tisti konec, da bi preveril situacijo na kraju samem, pa mu nekako nismo mogli priti do živega…

Skratka ob 14h na Vrhniki prestopim k Erzu in do Logatca in se sploh ne ustaviva na cestninski, ker je baje že jasno, da Strmica odpade in da gremo drajsat Ženček. Jaz sem se še malo boril, na koncu sva z Erzom imela v igri še Racno, ki bi danes gotovo super delala (če bi kdo upal startat), ampak na koncu z roba pobočja opazujeva Deluxa, ki v čudnih vjugah in trzajih leti skozi ozračje in precej trdo pristane na travniku spodaj.

Pol pa modrujemo kakšno uro in se sončimo na močnem vetru in na koncu tudi midva postaviva (si pustiva razmetati) padala, ko je malo jenjalo. Delux in Erzo modelirata ob pobočju in celo občasno zavjugata nekaj metrov nad tlemi in nabereta celo nekaj daljših (več kot 1 minuto) intervalov v zraku. Jaz pa vadim hrbtni start (no v bistvu dvig padala na močnem vetru). Moram reči, da sta se oba, Erzo in Boris silno trudila, da bi me kaj naučila, ampak se bojim, da je bilo malo uspeha. Nekajkrat sem bil v zraku, na koncu pa celo odletel 1,10 min, tako da sem prlimal nov start na OLC.

Zoranov let

Potem je prišel še Damjan od nekod in seveda šarmiral s svojim hrbtnim startom in vjuganjem ob pobočju. Na koncu še izgubljeni cukr nadomestimo v slaščičarni pri Tušu (brez Damjana, ki je izgubil telefon in medtem taval po Ženčku iskajoč le njega).