120127 Gozd P651 14:33:24

Ker je bilo včeraj na Gozdu kar nekaj dobrih (dolgih) letov in je danes napoved podobna, je jata prepričana, da bo danes super. Najprej da idejo Boris že včeraj, danes je tudi Erzo popolnoma za (saj  bo nov start letos), pa še Špela je zraven, tako da me ob 12.15+ poberejo na izvozu Šmartno (Špela, Boris, Erzo in Mega). Kot bi mignil smo na Gozdu.

Pokliče Damjan, kakšne so razmere in mu povem, da je v luftu že nekaj padalcev, ki kar lepo jadrajo. Pravi, da mu je še prezgodaj, da pa se bo zorganiziral z drugo grupo (Mare, ki bi naj danes bil frej ob 14h in Matejo, ki je tudi že zelo potrebna in tudi računa, da se takrat enkrat končajo njene službene obveznosti v Monsu…). Eden za drugim postavimo, vmes se pozdravljajo stari znanci in obujajo spomini,

Mega odleti, pa še Erzo in Delux in jaz (pa še nekaj drugih). V zraku je takoj živahno. Zavijem v levo in se privlečem do V joške in tam začnem nabirati. Ostali trije so že lepo nabrali in se odpeljali proti Tolstemu vrhu, ko pa se odločim jaz, takoj ko se zapeljem proti pobočju Tolstega, začnem močno izgubljati in se spet odpeljem nazaj nad joško ponovno nabrati. To nekajkrat ponovim in ves čas je treba kar delati, da nabiram in obdržim višino. Po debeli uri se javi Boris, da bo pristal, ker ga že močno zebe, malo za njim pa se javi tudi Mega, da bo tudi šel dol. Ko Boris javi, da je Erzo že pristal in da je Špela na pristanku s kremšnitami z Gozda,  se tudi jaz odločim da grem dol, saj kaj več, kot drajsanja tu okoli, ne bom več ustvaril.

Zoranov let

Ko pospravljamo, pozdravimo še Jureta Kurnika, ki je danes lepo odletel, potem pa se hitro zbašemo v avto. Erzo namreč ima idejo in jaz jo toplo podpiram – novnov start Povlje (meni je sicer znan iz tečajniških časov, ampak na OLCju ga še nimam.