120127 Povlje P652 15:33:40

Boris najprej ni preveč za, vendar se pod težo najinih pritiskov ukloni in zapeljemo v smeri Bašlja.  Malo pred cesto na Lovrenc zavijemo na levo in skozi  Babni vrt in Povlje skozi gozd. Mega stoično obsedi v avtu in nas pošlje kamor hočemo, Boris pa je naenkrat tudi ves zagnan in tako smo vsi trije skupaj s Špelo že čez nekaj minut v postavljanju na vrhu travnika. Veter rahlo piha po travniku gor in edini problem je majhna naklonina in gozd na spodnjem robu, čez katerega bo šlo kar na tesno.

Erzo odleti in se kar  lepo nad drevesi odpelje proti travniku, kjer je tudi pristanek od Lovrenca. Lepo ga drži. Boris je takoj za njim in tudi pride neproblematično nad drevesa.

Jaz startam lepo in sem tudi v zraku, vendar me požira bolj kot njiju. Najprej mislim, da bom zvozil levo nad vikendi, pa v to smer še bolj zgubljam višino in ko mi je zadnji trenutek jasno, da ne bo šlo čez drevesa zavijem ostro desno pred gozdom in nad desni spodnji travnik, na koncu katerega pa sem dovolj visoko, da preletim drevje. Potem je vse lepo in v popolnem miru drsim nad travniki in pristanem malo pred Erzom in Borisom, pa kar nekaj dlje od običajnega pristanka z Lovrenca.

Zoranov let

Ko pospravimo, je Špela že pri nas z avtom.