120212 Straža-Bled P663 16:13:15

Ko pridem do ostalih na pristanku, je plan za naprej že znan: Straža nad Bledom. Odpeljemo se do Bleda in ob Erzovih geodetskih izkušnjah (no mogoče malo tudi iz poznavanja poti od prvega letenja – zanj bo to samo nov start letos) ter podpori moje elektronike (zemljevidi 25000 na Oziju na tablici) zavjugamo med hišami blejskega predmestja do konca ceste in mimo rampe po smučišču na vrh hriba do kočice.

Ko gledamo po smučišču dol na Blejsko jezero, Erzo že ima idejo, da bo okoli hriba odletel do jezera, kjer bo idealen enkraten pristanek. Rukzake ven in čez adrenalinski park na start (še dobro, da Erzo ve kam, sicer bi se izgubili). Start je kratek in strm, ampak veter, ki sprva piha idealno močno toda s strani, potem obrne na gor.

Postavi Erzo ob pomoči deklet in odleti, potem pa pomagata postaviti še meni (dekleti se odločita, da ne bosta leteli). Jaz dvignem lepo v prvo naprej in odletim skozi najbližje grmovje. V zraku takoj zagrabi in zavijem v levo do sedlca in druge glave, okoli katere se pripeljem nad blejsko Želeče in hotel mimo katerega smo se prej peljali. Zgleda kar nizko, vendar je za tem 50m niže vsa prostranost Blejskega jezera, kamor me odnese z vetrom več kot 40 km/h, kar mi zagotavlja, da bom brez skrbi priletel do Erza, ki pospravlja padalo nekje na sredi ledene ploskve. Zadnje metre letim nad množico drsalcev in poskušam obrniti nazaj proti vetru, pa mi to uspe zaradi močnega vetra samo na pol, tako da na ledu pristanem z bočnim vetrom (na riti). Neprecenljivo !

Zoranov filmček

Erzov filmček

Oba sva res vesela tega doživetja in med pospravljanjem še pozirava drug drugemu (Erzo še za mimodrsajoče malo dviguje padalo).

Zoranov let

Ko pospraviva, sta tudi dekleti z avtom dol in pri naju na ledu. Do avta in na poti skozi Bled Erzo še vzpodbuja za Višelnico, ki bi bila predvsem za drugi let Meteje in Mance. Vendar se Mateji mudi nazaj v “službo”, tako da nadaljujemo naravnost proti Ljubljani.

Še pred Naklom pridemo v močno sneženje in avtocesta je prav neokusno zasnežena in nesplužena. Dva novanova zame in 1+1 za Erza. In z enkratnim pristankom na ledu sredi Blejskega jezera ! Popolnoma nepričakovano na tak dan !

2 komentarja

  1. Pa to men ni ql…pod vsakih dnem morjo bit usi komentariji na kp-pod besedilom…morda se motm?
    Nima veze-SUPR JE!
    In čist SAMO zato je s5 ql bit v Sloveniji!..k use ostalo..JAO!

  2. Zoran, na posnetku manjka štart in prebijanje grmovja… pa nobenmu ni uspel ostat na nogah ob pristanku, hehe.

Leave a Reply