120213 Zavrh P664 15:18:12

Danes je krasen sonček in končno napovedano skoraj nič vetra. Ker imam v službi gužvo, sploh ne vem, kakšna je konkretna situacija na terenu. Zato pa že zgodaj pokliče Boris, kam bi šli. Predlog je Krvavec ali Velika planina, pa Boris od Hančiča zve, da je tam verjetno še vedno V in da za start z Gradišča (JZ start) na Veliki planini ni pravi dan. Potem pokliče še Erzo, ki tudi ne more prehitro in smo zmenjeni: Mega, Boris in midva ob 14h na šodru. Zavrh.

Tam se ob dogovorjenem času združimo in Boris potegne na vrh. Na start je kar malo za gaziti in seveda je prostovoljno za ratrak Mega. Na startu začne pihati ob našem prihodu (pravita Malina in Ambrož, ki čakata na boljše pogoje). Ambrož odleti in postavimo mi. Ambrož scuri takoj. Prvi gre Erzo, potem se Mega zaplete v moje padalo in mora ponovno, zato izkoristim jaz in odletim. Za mano pa še Mega in Boris.

Takoj me začne požirati in okoli roba na levi pridem že zelo nizko. Erzo ravno pristaja pri Škorpijonu (takoj scuril), jaz pa sem tudi prepričan, da bom prilezel do tja. Pa me požira vedno bolj in ko optimistično zapeljem čez strehe hiš na Dolu ocenim, da se ne bo izšlo in raje odvijem nazaj na travnik in pristanem (scuril še bolj takoj). No, ko začnem pospravljati, scurita proti Škorpijonu še Mega in Boris in to je to.

Zoranov let

Pospravim in odpešačim do Škorpijona, kjer z Megom zaključiva curažo, medtem ko Erzo in Boris gresta gor po avto. Meni se mudi v Ljubljano in se na šodru poslovim, trojka pa podaljša še na Ulovko (saj jim privoščim, da bi leteli, ampak najbrž bodo itak scurili …pa saj bi tud jaz šel še tja scurit…)

pristanek za cerkvo v Podlipi, 13 2.2012

Deluxov filmček

Kasneje se je izkazalo, da je ostala samo dvojica (Mega je izginil neznano kam)…

2 komentarja

Leave a Reply